×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Cserkésztoborzót tartanak

2021.09.24 - 12:58
Megosztás:
Cserkésztoborzót tartanak
Szombaton 11 órakor a szatmárnémeti Láncos-templom imaházában toborzót tart a szatmárnémeti 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapat, tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Zsejke-Réka csapatvezető-helyettes.

Megtudtuk, hogy minden olyan, legalább harmadik osztályos diákot várnak, aki szeretne egy jó közösségbe tartozni, szereti a természetet és a vidám emberek társaságát, illetve szeret kirándulni. A cserkészcsapathoz való csatlakozás egyik fontos kitétele, hogy a jelentkező tudjon írni. És hogy mit is csinálnak a cserkészek? A természetben való életet élik, heti rendszerességgel találkoznak, s az őrsvezetők a cserkészek szellemiségét adják át. Ezenkívül betartják a cserkészek 10 törvényét, ugyanakkor a rovásírás és a tűzrakás fortélyait is megismerik, a legkisebbek pedig a 2 kiscserkésztörvény szellemében élnek. A cserkészek sokat kirándulnak, járják a természetet, ugyanakkor nyáron táborokat szerveznek.
A cserkészcsapat tagjai minden érdeklődőt szeretettel várnak a szombati találkozóra, ám aki most nem tud részt venni rajta, az a későbbiekben is csatlakozhat hozzájuk.
A szombati eseményen a járványügyi előírások betartására is figyelnek, így az egészségügyi maszk viselése kötelező, ugyanakkor a kisdiákokat elkísérő szülőket arra kérik, hogy töltsék majd ki a COVID-nyilatkozatot.

Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Patthelyzet a parkolásban
Nincs helyük a kocsiknak, mert sokkal több van belőlük, mint amennyi 20–30 évvel ezelőtt volt. Festett vonaluk kellene hogy legyen az autósoknak és egy méter széles szabad járda a gyalogosoknak.
Robotikaprojekt: indulhat a tesztelés
A szatmárnémeti Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkatársai kipróbálják, hogyan működik a gyakorlatban a robotikaprojekt keretében kidolgozott Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzetben megfogalmazott metódus.
Cookie