×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Mi újság?

Cserey Csaba a Dob-Ban fesztiválon

2022.08.05 - 16:00
Megosztás:
Cserey Csaba a Dob-Ban fesztiválon
Cserey Csaba workshopokat is tart a fesztiválon Fotó: harrytavitian.wordpress
Idén is hatalmas Dob-Bantásra készül a csíkszeredai Agora Alapítvány, amely tizenötödik alkalommal szervezte meg az egyedülálló, nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztivált ennek a hétnek a végére, augusztus 5–7-re, a csíkszeredai Mikó-várba.

Az elmúlt években rengeteg nemzetközi hírnévnek örvendő zenész lépett a Dob-Ban színpadára, így idén is olyan sztárvendégekre számíthat a kedves közönség, akik minden bizonnyal megdobogtatják majd mindannyiunk szívét, többek között ott lesz az elismert szatmári zenész, dobos, Cserey Csaba is. Csabcsi, hiszen csak így ismerik a szatmáriak Csabát, lapunknak elmondta: annak idején ő maga is a szervezők csapatát erősítette, a fellépők meghívása volt a fő feladata. „Az ötlet egyébként onnan indult, hogy a 2000-es évek elején Csíkszeredában tanítottam, a tanítványaim pedig kérték, hogy szervezzünk egy dobtalálkozót, s igazából így jött létre a fesztivál, ami mára kinőtte magát” — emlékszik vissza Csabcsi.

Kérdésünkre, hogy valóban hírességek látogatják-e a Dob-Bant, gyorsan érkezik a válasz: igen. „Nemzetközi vendégek jönnek-mennek itt, még Los Angeles-i fellépő is állt már a színpadon. A fesztivál a dobra és a perkúciós hangszerekre építkezve vezeti el az érdeklődőket a világzene, dzsessz és igényes rockzene ritmusközpontú világába” — így Cserey Csaba is hasonló produkcióval készül, mesélte lapunknak, aki egykori tanítványával, Isac Vladdal lép színpadra a Dob-Ban fesztiválon. Idén a páratlan élményt nyújtó koncertek mellett professzionális workshopok, kurzusok, bemutatók, hangszerkiállítás, dobos felvonulás, örömzenélés is várja majd az érdeklődőket, így a gyerekektől a felnőttekig bárki izgalmas bepillantást nyerhet az ütő- és perkúciós hangszerek, valamint ezek megszólaltatóinak varázslatos világába — Cserey Csaba pedig itt is kiveszi a részét, ő maga is tart gyerekfoglalkozásokat és workshopokat a fesztivál ideje alatt. J. Zs.

Több ezren látogatták az idei nagykárolyi fesztivált
Július 29-én indult a nagykárolyi CareiFest elnevezésű fesztivál, amelynek keretében az évek óta megrendezésre kerülő AugustFestet is megrendezték a városban, augusztus 1. és 7. között.
Első ízben volt fánkfesztivál Börvelyben
Kiemelt szerepet kapott a fánk a szombati, börvelyi fesztiválon, de sok más gasztronómiai, zenei és szórakoztatási kuriózum is várt azokra, akik hatodikán kilátogattak a Kraszna-parti községbe. A felejthetetlen zárásról a sztárfellépő Charlie gondoskodott.
Hétvégén kitárult az Avas Kapuja – kétnapos fesztivál Avasújvárosban
Az elmúlt hétvégén zenétől, gyerekektől, sporttól és hálaadástól volt hangos Avasújváros. Nemcsak a településbeliek, de a község, sőt, a környező falvak és városok lakói is együtt ünnepeltek.
Cookie