×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Cigicsempészeket kerestek Szatmárnémetiben

2020.06.08 - 17:13
Megosztás:
Cigicsempészeket kerestek Szatmárnémetiben
Hétvégén ismét úgynevezett városi razziát tartottak a szatmárnémeti határrendészek, azaz a megyeközpont különböző útjain és utcáin intették le a járműveket s nem forgalmit vagy kötelező biztosítási szelvényt kértek, csak a kocsik csomagterébe, hátsó ülései mögé, alá kukkantottak be.

Kíváncsiskodásuknak meg is lett az eredménye szombaton kora délután, amikor a 66 éves, Szatmár megyei F. S. által vezetett Volkswagen Golfot vették górcső alá, amelynek csomagtartójában 1500 pakli, ukrán zárjeggyel ellátott, különböző márkájú cigarettát találtak kartondobozokban — melyek eredetét az idős férfi természetesen semmiféle okmánnyal nem tudta igazolni. A hatóság a 17 550 lej értékű dohányárút elkobozta, F. S. ellen pedig csempészés vádjával indítottak eljárást, ugyanakkor a nyomozás tovább folytatódik az ügyben érintett valamennyi személy azonosítása érdekében.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie