×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Az aszfaltozási munkálatok végére értek

2020.07.10 - 07:43
Megosztás:
Az aszfaltozási munkálatok végére értek
Gyakorlatilag készen vannak az aszfaltozási munkálatok nagy részével Szatmárnémetiben, tájékoztatta lapunkat Maskulik Csaba városmenedzser. Ma vagy legkésőbb holnap a Golescu hídnál is végez a burkolatjavítási munkával a Diferit Kft.

Legkésőbb holnaptól megszűnik a forgalomkorlátozás és az elterelés a szatmárnémeti Golescu hídon, a városmenedzser és a kivitelező számításai szerint végeznek az aszfaltozással. Nagy akadály gördül el ezáltal az autós forgalom útjából, mert a munkavégzés miatt a héten a kettőből csak egy sáv volt járható irányonként. A városmenedzser szerint azért aszfaltoztak nagyobb felületen, mint azt a gödrök száma indokolta volna, mert elég repedezett volt az aszfalt a hídon, s pár hónapnál tovább nem bírta volna a most simának tűnő szakasz sem. Az itteni munka befejeztével gyakorlatilag végzett a gödörtömési munka dandárjával a város, apróbb munkálatok vannak még hátra, a napokban az új központ több pontján javítják majd az aszfaltburkolatot.

Rendhagyó munka volt

Valamelyest rendhagyó munka volt a híd aszfaltjának kijavítása, mondta el Maskulik Csaba városmenedzser, mert a szeszélyes idő miatt nem voltak biztosak benne, hogy mikor tudnak kezdeni a munkások, ezért nem volt előre bejelentve a dolog, mint az ilyen esetekben lenni szokott.

Sok választásuk akkor sem lett volna az autósoknak a munkavégzés helyét elkerülni, egyedül a menetidő meghosszabbodásával számolhattak volna. A munka miatt irányonként csak egy sáv volt járható a hídon, amelyen meglehetősen lassú volt a közlekedés a héten.

A városmenedzser szerint úgy volt megbeszélve a megyeszékhelyi aszfaltozásokat végző Diferit Kft.-vel, hogy úgy szervezze a munkát, hogy ahol felmarja a gödrök kijavítása miatt az aszfaltot, ott még aznap tömjön is, hogy minél kevesebb ideig legyen egyenetlen az úttest. A Golescu hídon hétfőn kezdték a munkát, és elég szaporán tudtak haladni, kivéve kedden, amikor nem dolgoztak az eső miatt.

A Golescu hídi munka végeztével gyakorlatilag befejezték a komolyabb burkolatjavítási munkákat a megyeközpontban, összegzett Maskulik, kész a Ştefan cel Mare és az Ady Endre, a Vasile Lucaciu utcában is 2–3 nap alatt végeztek a munkával. Ami most még folyamatban van, az az új központi parkolók rendbetétele és a Petru Bran utcai gödörtömés.

Minden esetben az észszerű és gyors munkavégzés volt az irányvonal, a változékony idő ellenére úgy szervezni a munkát, hogy felmart gödör ne maradjon napokig betömetlen. Ha úgy nézett ki, hogy eső lesz, inkább hozzá sem fogtak a munkához; a módszer a közlekedés szempontjából bevált, se gödrök nem maradtak sokáig az aszfaltban, sem forgalomkorlátozás nem volt érvényben hosszú ideig a munkavégzés miatt.

Princz Csaba

 

Csőjavítások az Ady Endrén
Évek óta halogatja a szolgáltató az úttest alatt húzódó régi gázvezeték teljes cseréjét, most vadonatúj aszfaltot kellett megbontaniuk.
Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Cookie