×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Az aszfaltozási munkálatok végére értek

2020.07.10 - 07:43
Megosztás:
Az aszfaltozási munkálatok végére értek
Gyakorlatilag készen vannak az aszfaltozási munkálatok nagy részével Szatmárnémetiben, tájékoztatta lapunkat Maskulik Csaba városmenedzser. Ma vagy legkésőbb holnap a Golescu hídnál is végez a burkolatjavítási munkával a Diferit Kft.

Legkésőbb holnaptól megszűnik a forgalomkorlátozás és az elterelés a szatmárnémeti Golescu hídon, a városmenedzser és a kivitelező számításai szerint végeznek az aszfaltozással. Nagy akadály gördül el ezáltal az autós forgalom útjából, mert a munkavégzés miatt a héten a kettőből csak egy sáv volt járható irányonként. A városmenedzser szerint azért aszfaltoztak nagyobb felületen, mint azt a gödrök száma indokolta volna, mert elég repedezett volt az aszfalt a hídon, s pár hónapnál tovább nem bírta volna a most simának tűnő szakasz sem. Az itteni munka befejeztével gyakorlatilag végzett a gödörtömési munka dandárjával a város, apróbb munkálatok vannak még hátra, a napokban az új központ több pontján javítják majd az aszfaltburkolatot.

Rendhagyó munka volt

Valamelyest rendhagyó munka volt a híd aszfaltjának kijavítása, mondta el Maskulik Csaba városmenedzser, mert a szeszélyes idő miatt nem voltak biztosak benne, hogy mikor tudnak kezdeni a munkások, ezért nem volt előre bejelentve a dolog, mint az ilyen esetekben lenni szokott.

Sok választásuk akkor sem lett volna az autósoknak a munkavégzés helyét elkerülni, egyedül a menetidő meghosszabbodásával számolhattak volna. A munka miatt irányonként csak egy sáv volt járható a hídon, amelyen meglehetősen lassú volt a közlekedés a héten.

A városmenedzser szerint úgy volt megbeszélve a megyeszékhelyi aszfaltozásokat végző Diferit Kft.-vel, hogy úgy szervezze a munkát, hogy ahol felmarja a gödrök kijavítása miatt az aszfaltot, ott még aznap tömjön is, hogy minél kevesebb ideig legyen egyenetlen az úttest. A Golescu hídon hétfőn kezdték a munkát, és elég szaporán tudtak haladni, kivéve kedden, amikor nem dolgoztak az eső miatt.

A Golescu hídi munka végeztével gyakorlatilag befejezték a komolyabb burkolatjavítási munkákat a megyeközpontban, összegzett Maskulik, kész a Ştefan cel Mare és az Ady Endre, a Vasile Lucaciu utcában is 2–3 nap alatt végeztek a munkával. Ami most még folyamatban van, az az új központi parkolók rendbetétele és a Petru Bran utcai gödörtömés.

Minden esetben az észszerű és gyors munkavégzés volt az irányvonal, a változékony idő ellenére úgy szervezni a munkát, hogy felmart gödör ne maradjon napokig betömetlen. Ha úgy nézett ki, hogy eső lesz, inkább hozzá sem fogtak a munkához; a módszer a közlekedés szempontjából bevált, se gödrök nem maradtak sokáig az aszfaltban, sem forgalomkorlátozás nem volt érvényben hosszú ideig a munkavégzés miatt.

Princz Csaba

 

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Eltört a csatornavezeték
Kedden jelezte a szatmárnémeti Someşul üzletház adminisztrátora az Apaserv felé, hogy feljött a szennyvíz az alagsorban. A cég csatornázási részlegének emberei megállapították, hogy az épület hátsó, Decebal utca felőli részénél történt olyan mértékű törés, ami megakadályozta a szennyvíz elfolyását, ez okozta a problémát.
Cookie