×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
15 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmár megye

APIA: igénylési határidő közeleg

2024.04.02 - 16:32
Megosztás:
APIA: igénylési határidő közeleg
(Fotó: freepik.com/wirestock)
A 2024-es évre járó mezőgazdasági és álattartási támogatást április 4. és június 7. között lehet kérvényezni a Szatmár Megyei Mezőgazdasági, Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél.

2024-ben az APIA-féle támogatási kérelmet a IPA Online internetes alkalmazás segítségével lehet benyújtani, az IPA Online felhasználói útmutató segítségével (az alkalmazásban érhető el).

Figyelembe véve az európai és nemzeti jogszabályok változásait, mindenki előzetesen tájékozódjon a következőkről, kérik a gazdákat a polgármesteri hivatalok illetékesei: 
– A növénytermesztési, állattenyésztési ágazatban nyújtott támogatások, valamint a környezetvédelmi és éghajlati kiegészítő támogatások feltételeiről.
– Hogyan kell helyesen kitöltetni az Egységes Kifizetési Kérelmet 2024-ben és helyesen azonosítani a mezőgazdasági területeket az IPA Online alkalmazásban.
– A megművelt földterület helyzete annál a polgármesteri hivatalnál, ahova be van jegyezve a földterület.
– A gazdaság ANSVSA kóddal rendelkező tulajdonosára és/vagy az állatokra vonatkozó adatokról, azok frissítéséről/javításáról az Országos Állatfarm-adatbázisban (BND) (állatorvos / egyesület / saját nyilvántartás, saját nyilvántartás SNIIA felhasználó esetén).
– A támogatási kérelem benyújtásának feltételei.
– A támogatási kérelem benyújtásához szükséges DOKUMENTUMOK.

Közlemény
 

Sikerült gátat szabni a káros ukrán importnak
A gabonáról, a baromfiról, a tojásról, a cukorról és a mézről van szó — az Európai Bizottságnak be kell avatkoznia és le kell állítania az ukrajnai termékek behozatalát, amennyiben azok torzulást okoznak a hazai piacon.
III. Agro Expo Szatmárnémeti: innováció és hagyomány a mezőgazdaságban
Az Agro Expo Szatmárnémeti egy újabb kiadását rendezik meg — a regionális és nemzetközi mezőgazdasági-, élelmiszeripari- és állattenyésztési- vásár március 8 - 10 között várja az érdeklődőket.
Növénybetegségek teleltek át az enyhe időjárás miatt
Örülhetünk az enyhe télnek és a korán jött tavasznak: alacsonyabbak voltak ebben az idényben a fűtésszámlák. Hátránya is van azonban a tartós fagymentességnek olyan mezőgazdasági kártevők teleltek át, amelyek fagyban nem tudtak volna.