×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Sport

Amerikai játékosokat szerződött az Olimpia

2022.08.03 - 10:18
Megosztás:
Amerikai játékosokat szerződött az Olimpia
Három amerikai játékost igazolt le a labdarúgó Liga 4 Elite-ben szereplő Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI együttes – jelentette be a klub a hivatalos Facebook-oldalán.

A 21 éves kapus, Patryk Siwiec Lengyelországba született, de családjával már az Amerikai Egyesült Állaomban, New Yorkban él.
A 22 éves középpályás, Johnathon Bicknell a Hawaii-szigeteken él családjával. 
A 27 éves csatár, Elisama Padillanak mexikói felmenői vannak, de családjával Kaliforniában él.
Ők mind a Costa Rica-i SoccerViza játékosnevelő központ tanítványai. Az Olimpia jó kapcsolatot álpol a közép-amerikai központtal, így kerül Szatmárnémetibe a három tengeren túli srác. 
Az Olimpia egyébként már július 21-én megkezdte a felkészülést a megyei elitligás bajnokság szeptember 3-ai rajtjára. A három amerikai legény mellett a Szatmárnémeti VSK korábbi középpályása, Flaviu Ionescu is Ioan „Lulu” Dragomir edző irányítása alatt kezdte az alapozást. A múlt héten csatlakozott a kerethez Denis Batin is, ő is az SZVSK-tól nyergelt át az elitligás csapathoz.
Siwiec, Bicknell, Padilla meggyőzte a csapat szakmai stábját, őket kedden mutatták be a klub vezetői.
Az Olimpia eddig egy felkészülési mérkőzést játszott, és Raul Ștef, Erich Șrepler, Krajcár Lacika és Padill két góljával 5–3-ra nyertek a Vetési Viitorul ellen.
Pénteken a Tasnádi Unirea ellen játszik újabb mérkőzést az Olimpia, augusztus 20-án pedig a Bihar megyei Fugyivásárhely lesz az ellenfél egy barátságos meccsen.

Pesek Attila

Az elitligára készül a Batizi Sportul
Harmadik hete készül a Liga 4 Elite labdarúgó-bajnokságban újonc Batizi Sportul labdarúgócsapata, amely az elmúlt hétvégén lejátszotta első barátságos meccsét is a leendő csoporttárs, a bajnoki címre vágyó Avasfelsőfalui Oașul ellen.
Büntették a Pusztadaróci Recoltát
A Pusztadaróci Recolta és a Biharszentandrási Crișul csapatának is fizetnie kell egyenként 230 lej bírságot a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF), mivel a két együttes egymás elleni találkozóján a játékvezető egyenként legalább öt sárga lapot osztott ki.
Korábban kezdődik a Liga 4, mint az elitliga
Nyári közgyűlésén felülírta tavalyi döntését az AJF, így mégsem változik a következő szezontól a Liga 4 Elite formája. Viszont a Liga 4 idénye egy héttel korábban rajtol, mint a megyei „élvonal”, így korábban kezdik majd a téli vakációt is.
Cookie