×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Álmodjatok, és dolgozzatok annak beteljesítésén!

2021.06.12 - 11:49
Megosztás:
Álmodjatok, és dolgozzatok annak beteljesítésén!
Elköszöntek az általános iskolai évektől a művészeti líceum nyolcadikosai (Fotó: A szerző felvétele)
Tegnap délelőtt az Aurel Popp Művészeti Líceum két nyolcadik osztályának diákjai életük egy fontos állomásához érkeztek, véget értek az általános iskolai évek. A szűk körben megtartott évzárón Nichita-Sulyok Julianna igazgatónő román és magyar nyelven is köszöntötte a ballagókat, hozzátartozókat, pedagógusokat.

Beszédében visszaemlékezett, hogy nyolc évvel ezelőtt megszeppenve lépték át az iskola kapuját a most ballagók, fogták meg a tanítónénik kezét, s kíváncsian várták első szavaikat. „Nehéz, de izgalmas évek voltak ezek, aztán átléptetek életetek egy új szakaszába, ahol tanáraitok nagy-nagy türelemmel és megértéssel fáradoztak azon, hogy ismereteiteket egyre gazdagítsák. Megtanultátok, hogy legyenek saját vágyaitok, céljaitok, s mindazt, hogy ezeket sohase adjátok fel, harcoljatok értük, és soha ne feledjétek: a gyerekkor a legcsodálatosabb szakasza az életünknek, őrizzétek minél tovább a lelketekben!” — fogalmazott az igazgatónő, aki arra is rámutatott, hogy a diákok ne felejtsék el szüleiknek, pedagógusaiknak megköszönni a mindennapi törődést, a gondoskodást, a szeretetet, a jóra való nevelést. A pedagógusok áldozatos munkáját is megköszönve adott hangot abbéli reményének, hogy a diákok már tudják, hová szeretnének eljutni, mit szeretnének elérni az életben. Sok sikert kívánt minden ballagónak. Végezetül egy Gárdonyi Géza-idézettel „tarisznyázta” fel őket: „Légy az, kiből árad a nyugalom. Légy az, kire nem hat a hatalom. Nyújtsd oda, hol kérik a kezed. S menj oda, hol fázik a szeretet.”

Boroş Marius szaktanfelügyelő kihangsúlyozta, hogy nem egy könnyű időszakon vannak túl, de legyenek büszkék önmagukra, és álmodjanak, majd dolgozzanak keményen, hogy beteljesítsék álmaikat. Cristina Junjan aligazgatónő köszöntőjét követően a nyolcadikosok díjazása következett Alexandra Topan és Márk Blanka osztályfőnökök irányításával. Az oszik beszédükben kihangsúlyozták, hogy büszkék diákjaikra, akiknek sok sikert kívántak, bárhol is folytatják középiskolai tanulmányaikat. Márk Blanka arra biztatta 22 diákját, hogy a líceumi éveket használják ki maximálisan.

Az évfolyamelső Dénes Blanka VIII. B osztályos diák lett. A nyolcadikosok nevében Indricuţ Mara és Pop Steiger Patricia mondott búcsúbeszédet, míg a hetedikesek nevében Junjan Oana és Kozma Dorka köszönt el a diáktársaktól. Az ünnepség végén a Gaudeamus igitur dallamára szélnek eresztették a luftballonokat.

Sógor Beáta


 

Szükség van a szakképzett ápolókra
Bozga Anda és Vitéz Carmen osztályának huszonöt diákja ballagott el tegnap délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő általános asszisztensképző egészségügyi posztliceális szakon.
Nézzék meg a fiatal  művészek alkotásait!
Folytatódik az Aurel Popp Művészeti Líceum és a szatmárnémeti Shopping City közötti jó együttműködés, melynek keretében újabb kiállítás nyílt a plázában a diákok alkotásaiból.
Öt szakosztály diákjaitól búcsúztak az „agróban”
Pénteken ért véget a tanév a szakképző és műszaki iskolákban, az évzáró és ballagó ünnepségek is tegnap zajlottak.
Cookie