×
2022. 09 28.
Szerda
Vencel
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 5.14 RON
100HUF = 1.21 RON
Szatmárnémeti

Álmodjatok, és dolgozzatok annak beteljesítésén!

2021.06.12 - 11:49
Megosztás:
Álmodjatok, és dolgozzatok annak beteljesítésén!
Elköszöntek az általános iskolai évektől a művészeti líceum nyolcadikosai (Fotó: A szerző felvétele)
Tegnap délelőtt az Aurel Popp Művészeti Líceum két nyolcadik osztályának diákjai életük egy fontos állomásához érkeztek, véget értek az általános iskolai évek. A szűk körben megtartott évzárón Nichita-Sulyok Julianna igazgatónő román és magyar nyelven is köszöntötte a ballagókat, hozzátartozókat, pedagógusokat.

Beszédében visszaemlékezett, hogy nyolc évvel ezelőtt megszeppenve lépték át az iskola kapuját a most ballagók, fogták meg a tanítónénik kezét, s kíváncsian várták első szavaikat. „Nehéz, de izgalmas évek voltak ezek, aztán átléptetek életetek egy új szakaszába, ahol tanáraitok nagy-nagy türelemmel és megértéssel fáradoztak azon, hogy ismereteiteket egyre gazdagítsák. Megtanultátok, hogy legyenek saját vágyaitok, céljaitok, s mindazt, hogy ezeket sohase adjátok fel, harcoljatok értük, és soha ne feledjétek: a gyerekkor a legcsodálatosabb szakasza az életünknek, őrizzétek minél tovább a lelketekben!” — fogalmazott az igazgatónő, aki arra is rámutatott, hogy a diákok ne felejtsék el szüleiknek, pedagógusaiknak megköszönni a mindennapi törődést, a gondoskodást, a szeretetet, a jóra való nevelést. A pedagógusok áldozatos munkáját is megköszönve adott hangot abbéli reményének, hogy a diákok már tudják, hová szeretnének eljutni, mit szeretnének elérni az életben. Sok sikert kívánt minden ballagónak. Végezetül egy Gárdonyi Géza-idézettel „tarisznyázta” fel őket: „Légy az, kiből árad a nyugalom. Légy az, kire nem hat a hatalom. Nyújtsd oda, hol kérik a kezed. S menj oda, hol fázik a szeretet.”

Boroş Marius szaktanfelügyelő kihangsúlyozta, hogy nem egy könnyű időszakon vannak túl, de legyenek büszkék önmagukra, és álmodjanak, majd dolgozzanak keményen, hogy beteljesítsék álmaikat. Cristina Junjan aligazgatónő köszöntőjét követően a nyolcadikosok díjazása következett Alexandra Topan és Márk Blanka osztályfőnökök irányításával. Az oszik beszédükben kihangsúlyozták, hogy büszkék diákjaikra, akiknek sok sikert kívántak, bárhol is folytatják középiskolai tanulmányaikat. Márk Blanka arra biztatta 22 diákját, hogy a líceumi éveket használják ki maximálisan.

Az évfolyamelső Dénes Blanka VIII. B osztályos diák lett. A nyolcadikosok nevében Indricuţ Mara és Pop Steiger Patricia mondott búcsúbeszédet, míg a hetedikesek nevében Junjan Oana és Kozma Dorka köszönt el a diáktársaktól. Az ünnepség végén a Gaudeamus igitur dallamára szélnek eresztették a luftballonokat.

Sógor Beáta


 

Húsz kölcseys asszisztens ballagott
Anderco Dana és Weghofer Gabriella osztályának diákjai ballagtak el tegnap délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő általános asszisztensképző posztliceális szakról.
Mától íratkozhatnak a nyolcadikosok a képességfelmérő vizsgákra
Hétfőtől, azaz mától június 3-ig jelezhetik a romániai diákok a képességfelmérőkön való részvételi szándékukat — csak Szatmár megyéből több mint 2000 diák jelentkezését várják.
„Az életről szól ez a nap”
Tegnap ballagtak el a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum XII. A. és XII. B. osztályos diákjai is, a felemelő búcsúünnepet a székesegyházban tartották pénteken a déli órákban.
Cookie