×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Húsz kölcseys asszisztens ballagott

2022.08.05 - 13:00
Megosztás:
Húsz kölcseys asszisztens ballagott
Húsz diák ballagott tegnap délelőtt a Kölcseyben Fotó: A szerző felvétele
Anderco Dana és Weghofer Gabriella osztályának diákjai ballagtak el tegnap délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő általános asszisztensképző posztliceális szakról.

Húsz frissen végzett asszisztenssel gazdagodott az egészségügy, hiszen elballagtak a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium posztliceális képzését elvégzett egészségügyi asszisztensek csütörtök délelőtt. Az ünnepségnek az iskola belső udvara adott otthont, ahova rengeteg szülő és barát érkezett az újdonsült asszisztensek megünneplésére.

A ballagók a Gaudeamusra vonultak ki az iskola udvarára, amelyet követően Pataki Enikő, az iskola igazgatója nyitotta meg az ünnepséget. Mindenekelőtt köszöntötte a végzősöket és az összegyűlteket, majd a hirtelen elrepült három évet idézte fel. Az elsajátított tudásra kitérve elmondta, hogy bízik abban, hogy az évek során sok olyan tudást sikerült a végzősöknek szerezniük, amit munkájuk során hasznosan használhatnak majd fel. Hozzászólásából a jókívánságok sem hiányozhattak: „A biztos jövő reményének hite vezessen a mindennapokban, segítsen legyőzni az utatokba kerülő akadályokat! Érezzétek a bizalmat, amellyel mi, a benneteket útra bocsájtók, nevelők, szülők kísértük lépteiteket idáig, és amely biztonságot nyújt számunkra most, amikor rátok tekintünk” — mondta meghatottan az igazgatónő. Tudatta azt is, hogy nem áll könnyű út a ballagók előtt, de biztos benne, hogy a nehézségek ellenére is boldogulni fognak. Zárásképpen sok hitet, erőt és sikert kívánt a végzősöknek, majd átadta a szót az osztályfőnököknek.

hirek/2022/augusztus/5/ballagas2.JPG

Anderco Dana román nyelven köszöntötte a résztvevőket, majd a ballagás öröméről és ünnepi voltáról beszélt, visszaemlékezve a nemrég tartott megnyitóra, ezzel is szemléltetve, milyen gyorsan telik az idő. Büszkén beszélt osztályáról, mondván, hogy biztos abban, hogy az idei végzősökből is komoly és jó szakemberek válnak, mivel osztályátlaguk is kimagaslóan jó (9,36) lett. Az elmúlt három évet és a diákok előtt álló időszakot az izgalom, várakozás és remény szavakkal jellemezte, majd búcsúztatója végén sok sikert kívánt ballagó osztályának.

A következőkben Weghofer Gabriella, a másik osztályfőnök vette át a szót, üdvözölve a ballagókat és azok hozzátartozóit. A végzősökhöz intézve szavait közölte, hogy életük egyik fontos időszakát zárták le, ám most egy nehezebb szakasz következik, amelynek akadályait kellő tudással, szeretettel és empátiával mindig le tudják majd küzdeni. „Segíteni, ápolni, ez a ti feladatotok. Erre készültetek három éven át. Eltelt a három év is, és hiszem, hogy ebben a felgyorsult, rohanó világban lépést tudtok majd tartani az orvostudomány nagy léptékű haladásával és az ápolói szakma kihívásaival” — biztatta osztályfőnökük a ballagókat.
Megígérte, hogy választott szakmájuk kárpótolni fogja őket pályafutásuk során. Végezetül pedig arra buzdította az újdonsült egészségügyi asszisztenseket, hogy érezzenek együtt szenvedő és beteg embertásaikkal, tiszteljék, segítsék őket.

Az igazgatónő és az osztályfőnökök beszéde után a másodéves diákok búcsúztatták a ballagókat, megemlékezve a szép, közös pillanatokról és az elmúlt évekről. A másodévesek mellett a ballagók is mondtak búcsúbeszédet, a rengeteg köszönet mellett kitérve Florence Nightingale egykori ápolónő nővérképzéssel kapcsolatos forradalmi munkásságára.
A búcsúztatók után a ballagás egyik legfontosabb pillanata, mégpedig a kulcsátadás következett, amely során a végzős osztály képviselői ünnepélyes keretek között adták át tudásuk és iskolájuk kulcsát a nyomdokukba lépő másodévesek képviselőinek.

A kulcsátadást a tanulmányi oklevelek és a szakmai bizonyítványok kiosztása követte, amelyet az osztályfőnökök bonyolítottak le. A díjátadón külön megdicsérték a diákokat, gratulálva a tanulmányaik során elért kimagasló eredményeikhez.

Az ünnepség végén a ballagók hozzátartozói boldogan rohanták meg a friss végzősöket, hogy gratulációval, virágcsokorral, esetleg egy kis ajándékkal, figyelmességgel fejezzék ki büszkeségüket az elért eredmények miatt.

Szabó Beatrix
 

Bepillantó: nyílt napot szervez a Kölcsey Ferenc Főgimnázium
A leendő kisiskolásoknak szerveznek nyílt napot a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban május 4-én, csütörtökön délután, amelyre úgy szülőket, mint majdani kisdiákokat várnak szeretettel a szervezők.
Cserediáknak lenni jó!
Egy héten keresztül Budapesten és Miskolcon voltak cserediákként a kölcseys diákok, ugyanakkor egy hétre a pestiek és miskolciak is Szatmárnémetibe látogattak – a lehetőséget kétségkívül minden diák igazi élményként tartja számon.
Román nyelvi versenyt szerveztek a Kölcseyben
Nagy érdeklődésnek örvendett az első alkalommal megszervezett román nyelvi verseny a Kölcseyben: a több mint 300 diákok legjobbjait jutalmazták is a díjátadón.