×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A szépségszalonokban dolgozóknak legtöbb négyóránként védőmaszkot kell cserélniük

2020.05.10 - 09:37
Megosztás:
A szépségszalonokban dolgozóknak legtöbb négyóránként védőmaszkot kell cserélniük
A szépségszalonok (fodrászat, manikűr, pedikűr és kozmetika) szolgáltatásai csak előzetes időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe, hogy ne legyenek várakozó személyek a helyiségben - többek között ez is szerepel a május 15-étől érvényes lazító intézkedéseket tartalmazó tervezetben, amelyet szombaton tettek közzé az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján.

Minden kliensnek legkevesebb négy négyzetméter hely kell hogy rendelkezésére álljon, és tartaniuk kell a kétméteres távolságot egymás között.

A bejáratnál lázat mérnek, és akinek 37 Celsius-fok fölött van a testhőmérséklete, nem léphet be a szalonba. Belépéskor a kézfertőtlenítés is kötelező, az ehhez szükséges kellékekről a szolgáltatónak kell gondoskodnia.

'Az alkalmazottaknak állandó jelleggel kesztyűt és maszkot kell viselniük, a munkaeszközöket és a munkafelületeket minden ügyfél után fertőtleníteni kell' - írja a tervezetben.

Ugyanakkor a személyzet által használt védőmaszkokat legtöbb négyórás időközönként cserélni kell, a kesztyűket minden ügyfél után fertőtlenítik, a helyiséget legfeljebb kétoránként kiszellőztetik.

Az INSP honlapján szombaton tették közzé az eddigi korlátozásokat lazító intézkedések tervezetét. Az új szabályok május 15-étől lépnének érvénybe.

A szükségállapot után érvényes intézkedéseket tartalmazó dokumentum a www.insp.gov.ro honlap Közlemények mappájában tanulmányozható.

Az érdekeltek észrevételeit és javaslatait a propuneri.relaxare@ms.ro e-mail címre várják.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie