×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

A nagykárolyi Kovács István is bíráskodik az EURO 2024-en

2024.04.24 - 08:11
Megosztás:
A nagykárolyi Kovács István is bíráskodik az EURO 2024-en
A nagykárolyi Kovács István mellett további három romániai játékvezető is bíráskodni fog a június 14. és július 14. közötti németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, az EURO 2024-en - közölte kedden honlapján a Román Labdarúgó Szövetség.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a kontinensviadal 51 mérkőzését irányító játékvezetők névsorát. A román küldöttség tagjai: Kovács István (játékvezető), Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (partjelzők), Cătălin Popa (videóbíró.

A EURO-2024 játékvezetői kerete: Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (romániai), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német).

A keret tagjai május közepén felkészítőn vesznek részt Frankfurtban.

A román válogatott az E jelzésű csoportba került az Eb-n Ukrajna, Belgium és Szlovákia mellett.

Hírszerkesztő

Videószobából bíráskodtak a Kovács-testvérek
A román labdarúg élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában Kovács István Craiován, Kovács Szabolcs pedig Kolozsváron kapott helyet a VAR-szobába, és videóbíróként segítették a játékvezetők munkáját.
Mourinho történelmet írt az AS Romával, Kovács remekül irányított
Az AS Roma az Európa Konferencia Liga döntőjében 1–0-ra megverte a Feyenoordot, így az olaszok mestere, José Mourinho újabb rekordot döntött meg: csapataival a BL-ben, az UEFA-kupában, az El-ben és az Ekl-ben is diadalmaskodni tudott!
Kovács topjátékos akart lenni
A nagykárolyi Kovács István az UEFA honlapjának beszélt a kezdetekről és a bírói szakmáról, illetve elmondta, hogy édesapja mellett Puhl Sándor inspirálta a pályájának választásában.