×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A jelölteknek és kampánycsapatuk minden egyes tagjának kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot viselni

2020.08.28 - 18:46
Megosztás:
A jelölteknek és kampánycsapatuk minden egyes tagjának kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot viselni
A választási kampányban mind a jelölteknek, mind pedig csapatuk tagjainak kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata - közölte pénteken Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő.

Dajbog a minisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatót, amely során elmondta: a jelölteknek és kampánycsapatuk minden egyes tagjának kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot viselni minden rendezvényen, találkozón és más, a kampány keretében tartott eseményen. Ugyanez a szabály érvényes a rendezvényeken részt vevő személyekre is. A hallgatóság tagjai között minimum egyméteres távolságot kell biztosítani, akkor is, ha a rendezvény utcán zajlik, vagy kopogtatós (door-to-door) kampányakcióról van szó.

A zárt térben tartott kampányrendezvények/gyűlések időtartama nem haladhatja meg a 2 órát, és legtöbb 50 személy vehet részt ezeken. A szabadtéri kampányrendezvényeken legtöbb 100 személy vehet részt, személyenként 4 négyzetméternyi felületet kell biztosítani, és ezeket jól látható jelzésekkel el kell határolni egymástól - figyelmeztetett a szóvivő.

Az utcán zajló rendezvények esetében legtöbb hatfős csoportokban vonulhatnak a résztvevők, és a kopogtatós (door-to-door) kampányakciókon legfeljebb kétfős csapatok vehetnek részt.

A higiéniai szabályok betartását a szervezőknek kell biztosítaniuk - tett hozzá Dajbog.
AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie