×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

300 új asztal lesz az ócskán

2021.08.10 - 14:54
Megosztás:
300 új asztal lesz az ócskán
Nem csak a csapvízrendszert, a szennyvízelvezetést és a burkolatot újítják fel ebben az időszakban a szatmárnémeti ócskapiacon, de amikor elkészülnek a vásártér leaszfaltozásával, háromszáz új, fémből készült asztalt is betelepít a Lăcrămioarei utcai piacra a városvezetés és a piacfelügyelet.

Az árusok szerdai és vasárnapi napokra érvényes kényszerpihenője sajnos továbbra is tart, mivel — mint ahogy azt lapunknak eljuttatott tájékoztatójában a városvezetés kihangsúlyozta — továbbra sincs más terület a megyeszékhelyen, amelyiknek lenne régiségpiac-működtetési engedélye. A nettó 850 ezer lej értékű felújítás idején az egész piac zárva van, egyik részén sem zajlik kereskedelmi tevékenység, piacra nyitott teraszaikat is le kellett bontaniuk a vendéglátóipari egységeknek. A munkákkal a tervek szerint szeptember végére készülnek el, s ha minden jól megy, október harmadikán lehet az első piacnap a felújított ócskasoron.

Princz Csaba

 

Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Patthelyzet a parkolásban
Nincs helyük a kocsiknak, mert sokkal több van belőlük, mint amennyi 20–30 évvel ezelőtt volt. Festett vonaluk kellene hogy legyen az autósoknak és egy méter széles szabad járda a gyalogosoknak.
Robotikaprojekt: indulhat a tesztelés
A szatmárnémeti Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkatársai kipróbálják, hogyan működik a gyakorlatban a robotikaprojekt keretében kidolgozott Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzetben megfogalmazott metódus.
Cookie