×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

272 millió euró értékben importált védőmaszkot Románia az első félévben

2020.10.06 - 10:26
Megosztás:
272 millió euró értékben importált védőmaszkot Románia az első félévben
Az idei első félévben 272 millió euró értékben importált védőmaszkot Románia, csak Csehország, Lengyelország, Ausztria, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Németország előzi meg e tekintetben - közölte kedden az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala.


Az Eurostat szerint a koronavírus-világjárvány miatt a 2020-as év első hat hónapjában uniós viszonylatban 14 milliárd euróra nőtt a védőmaszkimport értéke az elmúlt esztendő ugyanezen időszakában jegyzett 800 millió euróhoz képest, ami 1800 százalékos növekedést jelent.

A népesebb tagországok több védőmaszkot importáltak, mint a kisebb lakossággal rendelkezők, az egy főre jutó behozatallal kapcsolatos adatok azonban jelentős eltérést mutatnak országonként.

Luxemburg toronymagasan vezeti ezt a listát, itt az egy főre jutó import értéke 121 euróra tehető, majd Belgium, Németország és Franciaország következik, ahol meghaladja az 50 eurót. Ezzel szemben Cipruson, Lengyelországban, Svédországban, Horvátországban, Görögországban és Bulgáriában a fejenkénti import értéke kisebb volt 10 eurónál. Románia a rangsor második felében található 14 eurós értékkel, megelőzve Dániát (12 euró).

Az EU legfontosabb kereskedelmi partnere védőmaszkimport tekintetében Kína volt, onnan érkezett a behozott mennyiség 92 százaléka, ami 30 százalékpontos növekedést jelent a 2019 első félévében jegyzetthez viszonyítva.

AGERPRES

Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
Cookie