×
2024. 05 09.
Csütörtök
Gergely
14 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

1178 tesztet végeztek el eddig Szatmár megyében

2020.04.27 - 18:30
Megosztás:
1178 tesztet végeztek el  eddig Szatmár megyében
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban létrehozott laboratórium beindítása óta 1178 koronavírustesztet végeztek el — mutatott rá a prefektusi hivatal közleménye.

Szatmár megyében április 27-én hivatalosan 55 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván (az előző naphoz viszonyítva nem regisztráltak új fertőzöttet), míg a betegségből meggyógyultak száma ismét emelkedett s elérte a 23-at, és szerencsére újabb emberéletet sem követelt megyénkben a járvány.

Intézményes karanténban 229, házi elkülönítésben pedig 195 személy tartózkodott, s mint az elmúlt időszakban, most is valamennyien betartották a szabályokat, azaz az ellenőrzést végző rendőr-csendőr egységek senkit nem értek tetten kilógás közben. A 2-es számú katonai rendeletben felsorolt okmányok, nyilatkozatok hiánya, illetve az ellenőrző szervek meglátása szerint ezek nem megfelelő kitöltése miatt 71 szatmárit bírságoltak meg, összesen 126 000 lej értékben.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt a petei határátkelőnél 202 személy lépett be az ország és a megye területére — a 35 ingázó mellett 167 kamionsofőr, akik közül egyet a lakhelye szerinti megye karanténközpontjába, hármat pedig házi elkülönítésbe kísértek, míg a többi sofőrt (akárcsak az ingázókat) a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet. A csanálosi átkelőnél három személy jelentkezett belépésre, s mivel nem mutatták a koronavírus-fertőzés tüneteit, beengedték őket az országba, javasolva, hogy két hétre vonuljanak házi elkülönítésbe.

 

Hol vagy nyár, a sok terasz téged vár!
Bizakodóan tekintenek a nyári terasz-szezon elé a szatmárnémeti, régi központi vendéglátóipari egységek, a felújított főtér azt ígéri, hogy megnövekszik a forgalmuk az elmúlt éviekhez képest.
Szatmárnémeti díszpolgára lett Tóth-Páll Miklós színművész, Gyenes Emanuel motorversenyző, Alexandru és Ioan Darida képzőművészek
Egyhangúlag megszavazták csütörtökön a szatmárnémeti tanácsosok Kereskényi Gábor polgármester előterjesztését, amelynek nyomán négyen kapján meg a Szatmárnémeti Díszpolgára oklevelet.
Felmondana a polgármesteri hivatal a megyei tanácsnak
„Válni akar” a Pataki Csaba vezette megyei tanácstól a Kereskényi Gábor vezette polgármesteri hivatal. A városvezetés megelégelte, hogy bérleti díjat fizet a megyének az épületért amelyben működik, és elköltözne.