×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Visszazárták az átkelőket!

2020.05.21 - 13:37
Megosztás:
Visszazárták az átkelőket!
Hirtelen döntéssel, nem sokkal korábban a magyarországi hatóságok visszazárták a ma hajnalban megnyitott átkelőket, így pillanatnyilag Csanálosnál és Peténél sem tudnak az országba belépni, csak az átingázók.

Nem sokkal korábban kaptak telefonos értesítést a román határátkelők parancsnokai arról, hogy a magyarországi hatóságok legfrissebb döntése értelmében „visszazárják” a ma hajnalban megnyitott átkelőket — így a Pete – Csengersima, Csanálos – Vállaj, Érmihályfalva – Nyírábrány közötti átkelőt is.

A Nyugat-Európából, illetve a nyugat-európai úti céllal történő tranzitálás továbbra is biztosított mindkét irányban Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen (teher- és autóbusz-forgalom számára), Nagylak Közúti Határátkelőhelyen (személygépjármű-forgalom számára) és Ártánd Közúti Határátkelőhelyen (valamennyi járműkategória számára). S úgy tűnik, egyelőre az a tranzitlehetőség is érvényes még a személyautókkal, autóbuszokkal és a kisbuszokkal szállított azon román állampolgárok részére, akik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről repülővel utaznak tovább, vagy Magyarországra érkezik a repülőgépük, és hazautazási céllal közlekednek.

 

 

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie