×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmár megye

Viharok és kánikula után jön az enyhülés

2023.07.23 - 12:07
Megosztás:
Viharok és kánikula után jön az enyhülés
Van egy kevés esély arra, hogy már hétfőn essen – de most viharriasztás nélkül –, viszont szerdára már komolyabb mennyiségű csapadékot mondanak, ami tartós lehűlést is hoz magával.

Hétfőre és keddre még sárga fokozatú kánikula-riadó van érvényben Szatmár megyében, de szerdától már visszaesnek a maximumok, 22 – 24 fokok követik a hét eleji 32-t.
Szerdától kezdve egy héten át lesznek élhető hőmérsékletek Szatmár megyében, augusztus másodikáig a nappali maximumok nem fogják elérni a harmincat, éjszakánként pedig 14 – 15 fokra hűl majd a levegő.
Július 26-tól egy kiadós eső miatt fog lehűlni a levegő, emiatt egyelőre nem adtak ki viharriasztás, vagy jégesőveszélyt sem mondanak, de az majd kedden kiderül, hogy tényleg szelíd nyári eső lesz, vagy valami csúnyább vihar is kíséri a hűvöset hozó csapadékot.

Princz Csaba

 

Vízosztással, párakapukkal készülnek a hőségre Szatmáron
Országszerte hőség lesz, és akár 38 Celsius-fokos maximumok is várhatók a következő időszakban, a légköri labilitás pedig szinte végig kísérőeleme lesz a kánikulának – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes előrejelézéséből.
Vége az esőknek, jön a kánikula!
Tovább fokozza a tempót a nyár, keddtől kánikulai meleg lesz, harminc fok fölötti hőmérsékletek lesznek június teljes hátralévő részében, felhők is alig lesznek, nemhogy eső.
Kegyetlen égiháború készül!
Narancsszínű, komolyabb fokozatú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben hétfő délután három órától. Felhőszakadás, szélvihar, nagy szemű jég a kulcsszavak.