×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmár megye

Heves vihar lesz délután

2024.04.02 - 09:33
Megosztás:
Heves vihar lesz délután
(Fotó: unsplash.com/sammyayot254)
Nagy erejű szél fog átsöpörni Szatmár megyén a kedd délutáni/esti órákban. Már reggel óta narancssárga viharjelzés van érvényben, nem kizárt a Ro-Alert riasztás délutánra.

Este nyolcig van érvényben a narancs színű, tehát második, komolyabb fokozatú, rossz időre vonatkozó meteorológiai figyelmeztetés Szatmár megye egész területére. Viharos erejű szél fog fújni április másodikán kedden, sebessége elérheti a 80 kilométert óránként.

A meteorológiai szolgálat közleménye így szól:
A szél Szatmár, Szilágy, Máramaros, Kolozs, Fejér, Beszterce – Naszód, Suceava, Neamț és Botoșani megyében, valamint főleg délután Teleorman, Giurgiu, Ilfov és Bukarest, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Konstanca és Tulcea megyében lesz erősebb. A széllökések sebessége általában 80-85 km/h lesz, a magasan fekvő hegyvidéki területeken pedig a széllökések ereje meghaladja a 120 km/h-t.

A szélerősség skálán (Beaufort), az óránként 80 kilométeres sebességet meghaladó szelet heves viharnak kategorizálják, az óránként 110 kilométernél gyorsabban száguldó szelet pedig orkánnak.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

 

Kegyetlen égiháború készül!
Narancsszínű, komolyabb fokozatú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben hétfő délután három órától. Felhőszakadás, szélvihar, nagy szemű jég a kulcsszavak.
Rossz idő lesz ma, sok esővel
Szerdán is nagyon sok helyen esett nagyon sok eső, de csütörtökön – az egész napra érvényesen –, rossz időre figyelmeztet, másodfokú (sárga) riasztást kiadva a meteorológiai szolgálat.
Rossz idő lesz csütörtök délelőttig
Zivatarokra, heves esőzésre, erős szélre és helyenként sajnos jégesőre vonatkozó másodfokú (sárga) riasztást adott ki szerda reggel Szatmár megyére is érvényesen a meteorológiai szolgálat.