×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Váncsa és Burya is vb-aranyat szereztek

2021.09.28 - 10:00
Megosztás:
Váncsa és Burya is vb-aranyat szereztek
Hét éremmel tértek haza a Szatmárnémeti VSK karatékái az Egyesített Karate Világszövetség (WUKF) által Kolozsváron rendezett világbajnokságról.

A kilencedik alkalommal megrendezett nemzetközi tornára idén 62 országos szövetség küldte sportolóit, így több mint 1300 karatéka sorakozott fel a tatamik előtt szeptember 23–26-a között. 
Florin Mihali edző tanítványai közül Váncsa Daiana idén is hozta a tőle várt teljesítményt, és újabb két világbajnoki aranyéremmel gazdagította az amúgy is nagyon gazdag gyűjteményét. A fiatal tehetség a 21–35 éves korosztályos csapattal megnyerte a kumite sanbon váltó, és a kumite sanbon versenyszámokat, továbbá a korosztály egyéni versenyében, a kumite shobu sanbon próba -55 kilógrammos súlycsoportjában ezüstérmet szerzett. 
Klubtársa, Dennis Burya is remekelt, hiszen a 16–17 évesek 65–75 kilogrammos súlycsoportjában egyéni világbajnoki címet szerzett: a VSK karatékája a kumite shobu sanbon próbában bizonyult kategóriája legjobbjának. Ugyanakkor a korosztályos kumite sanbon váltócsapattal is világbajnok lett, a kumite sanbon próbában pedig a második helyen zárt a válogatottal.
Simon Luca Batori-Donca a 14–15 éves korosztály egyéni kumite shobu sanbon próba 55–65 kilogrammos súlycsoportjának versenyében szerzett világbajnoki ezüstérmet. 

Pesek Attila

Fotó: facebook.com/csmsatumarekarate
 

Újonc karatecsoportot indít a Samuraiul SK
Már 5 éves korosztálytól várja a sportolni vágyó gyerekeket Szatmárnémetiben és Lázáriban a Samuraiul SK, Szatmár megye egyik legrégebbi karateegyesülete.
Tajcsi-tanfolyamot tartott az udvarhelyi nagymester
A szakágban elismert shotokan karate nagymester, shihan Kovács Zsigmond (6. Dan) volt a Szatmárnémeti Okinawa SK vendége az elmúlt hétvégén, aki a klub sportolóinak tartott tanfolyamot.
A judo után a karate is Tokióban debütál az olimpián
A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb küzdősportjának debütálása az olimpián történelmi pillanat lesz. csütörtökön, pénteken és szombaton rendeznek kumite és kata küzdelmeket.
Cookie