×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Valeriu Gheorghiţă: Három szakaszos oltási stratégiánk van

2020.12.26 - 09:53
Megosztás:
Valeriu Gheorghiţă: Három szakaszos oltási stratégiánk van
A koronavírus elleni oltási stratégiának három szakasza van, amit be fognak tartani, jelentette ki pénteken Valeriu Gheorghiţă, a koronavírus elleni oltási kampány koordinátora, rámutatva, hogy az első személy, aki Romániában megkapja az oltást, egészségügyi alkalmazott lesz.

'Az első szakaszban az egészségügyben és a szociális hálóban dolgozók kapják meg a vakcinát, a második szakaszban a veszélyeztetett kategóriákba tartozó és az alapvető fontosságú tevékenységet végző lakosság, a harmadik szakaszban pedig a lakosság többi része. Íme, karácsony első napján alakot ölt az a reményünk, hogy végre lesz egy biztos, hatékony és gyors módszerünk a járvány megszüntetésére' - magyarázta Gheorghiţă.

Hangsúlyozta, a stratégiát a többi országhoz hasonlóan Románia is be fogja tartani, és elmondta, már ki van jelölve a személy, aki elsőként megkapja a vakcinát.

'Készen állunk biztonságos körülmények között elindítani az oltáskampányt, hogy minden állampolgár immunizálhassa magát, ha szeretné' - mutatott rá az orvos.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a lakosságot tájékoztató kampány már elkezdődött. Az emberek a vaccinare-covid.gov.ro internetes platformon is pontos és naprakész információkat szerezhetnek, de a kampánynak van Facebook-oldala és YouTube csatornája is. Emellett több mint egymillió szórólapot és plakátot küldtek szét az országba, hogy az információk minden állampolgárhoz eljussanak - szögezte le.

A koronavírus elleni oltási kampány koordinátora fontosnak tartotta ugyanakkor megjegyezni, hogy továbbra is szükséges betartani az egészségügyi óvintézkedéseket, mivel még mindig magas az intentív osztályon kezeltek száma, még mindig több ezer új fertőzöttet regisztrálnak nap mint nap.

AGERPRES

Romániában többen kérik a harmadik, mint az első adag oltást
Romániában kedden elkezdték beadni a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. Az első napon többen kérték az emlékeztető oltást, mint a vakcina első adagját.
Valeriu Gheorghiţă: a 12 és 15 év közötti gyerekek 5,5 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást
A 12 és 15 év közötti gyerekek 5,5 szézaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni oltást — közölte kedden a lakosság immunizálását koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.
Cseke Attila egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást
Megkapta kedden a koronavírus elleni oltás harmadik adagját Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes.
Cookie