×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Továbbra is sor van a nagylaki határállomás belépési oldalán

2020.05.18 - 12:56
Megosztás:
Továbbra is sor van a nagylaki határállomás belépési oldalán
Valamelyest csökkent a sor, de továbbra is hosszú ideig kell várakozni a Nagylak I. határállomás belépési oldalán - tájékoztat a határrendészet hétfői közleménye.

A dokumentum szerint a hét belépési sáv mellé létrehoztak nyolc mobil ellenőrző pontot, ám a várakozási idő így is eléri a négy órát. A kilépési oldalon négy sáv üzemel, ott nem kell ötven percnél többet várni.

A közlemény szerint az autópályán, a Nagylak II. határállomásnál normális a forgalom, sem befelé, sem kifelé nem kell 10-20 percnél többet várakozni.

Filip Ionuţ Matei, az aradi határrendészet szóvivőjének tájékoztatása szerint, vasárnap reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között, a nagylaki határállomásokon 10.600 személy jött be az országba, és 5600-an hagyták el az országot.

Hét végén tömeg alakult ki Nagylaknál, az emberek több esetben elégedetlenségüket fejezték ki a hosszas várakozás miatt.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie