×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Tóth Krisztián szerezte a magyarok 500. olimpiai érmét

2021.07.28 - 15:01
Megosztás:
Tóth Krisztián szerezte a magyarok 500. olimpiai érmét
A cselgáncsozó Tóth Krisztián szerezte meg Magyarország 500. olimpiai érmét, miután a 90 kilogrammos férfiak szerdai versenyében legyőzte a bronzmérkőzésen az orosz csapatot képviselő kétszeres Európa-bajnok Mihail Igolnyikovot.

A világbajnoki bronzzal és három Eb-éremmel is rendelkező Tóth vigaszágon jutott el a döntőig. A bronzmeccsen a világranglistán harmadik Tóth Krisztiánt kétszer is intette a bíró, viszont pont egyik oldalon sem született, így következett az aranypontig tartó hosszabbítás. 3 perc 28 másodpercnél a 27 éves magyar versenyző vazaarit érő dobással földre vitte ellenfelét, és megszerezte a magyar küldöttség ötödik dobogós helyezését Tokióban.

P. A.

Kialudt az olimpiai láng Tokióban, véget értek a 32. nyári játékok
Az elmúlt 17 olimpiai nap legszebb, legemlékezetesebb jeleneteiből álló videós összeállítással, majd egy rövid tűzijátékkal kezdődött vasárnap romániai idő szerint 14 órakor a tokiói nyári játékok záró ünnepsége az Olimpiai Stadionban.
„50 milliós” magyar aranyérem
A tokiói olimpiára a korábbihoz képest jelentősen nőtt a magyar sportolók állami jutalmának összege, amely az aranyérmesek esetében 50 millió forint (690 ezer lej).
Bronzérmesek a magyar vízilabda-csapatok
A magyar női és férfi vízilabda-válogatott egyaránt bronzérmet szerzett a tokiói olimpián, így Magyarország összesen húsz éremmel zárja a tokiói nyári olimpiai játékokat.
Cookie