×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Színes, ünnepi programok a Károlyi-kastélyban

2023.12.05 - 10:59
Megosztás:
Színes, ünnepi programok a Károlyi-kastélyban
Számtalan kulturális programmal várják a nagykárolyi Károlyi-kastélyba látogatókat decemberben – tájékoztatott a szervező, Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom népszerűsítő Központ.

December 7-én plüssmackókat bemutató kiállítás nyílik a kastélyban, délelőtt 11 órakor. A macik a magyarországi, Rákóczifalvi macimúzeumból érkeznek és Balázs Antal magángyűjteményét képezik. A kiállítást december végéig tekinthetik meg az érdeklődők, a Károlyi-kastély nyitvatartási rendje szerinti időszakban.

December 8-án zongoraestre vár délután hattól mindenkit Săvian Corina és Baláskó Balázs, míg egy nappal később, december 9-én szombaton délután öttől karácsonyi koncert lesz, melyen fellép a Pro Blasmusik Egyesület Ifjúsági Fúvószenekara, a szatmárnémeti Air kórus, közreműködik a FOURever vonós kvartett és Kozma Dorka zongorán.

Vasárnap jótékonysági koncertnek ad otthont a kastély: Nagy Norbert tenor és meghívottja, Taisa lép majd a közönség elé. Nagy Norbert operaénekes már hosszú évek óta rendszeresen szervez jótékonysági koncertet Szatmárnémetiben, idén pedig első ízben Nagykárolyban is igyekszik egy varázslatos zenei élmény által a közelgő ünnepekre hangolni a közönséget.

December 15-én délelőtt fenyőfa-kiállítást rendeznek a kastélykertben, este pedig Cosmin Mureșan divattervezőre emlékezve, divabemutató lesz a D'OR szervezésében.

December 17-én a Rekettye Kulturális Egyesület népzene szakos növendékei lépnek fel Kinyílott a legékesebb rózsa című műsorukkal, egy nappal később, december 18-án pedig karácsonyi koncert lesz. December 20-án délután 5-től, az eseménysorozat zárásaként, a Nagykárolyi Művelődési Központ szakköreinek karácsonyi előadását lehet megtekinteni, fellépnek a nagykárolyi M.E.E.M. amatőr színtársulat tagjai, a Magic Dance táncosai, és a gitár szakkör nővendékei.

A felsorolt kulturális programok mellett a korcsolyázni vágyókat is várják a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjébe, a héten ugyanis megnyílt az Iris korcsolyapálya. A siklás ingyenes, korcsolyát ugyanakkor lehet bérelni a helyszínen.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

karolyi-kastely-programok.jpg
Egy alkotó három kiállítása lesz látható a Károlyi-kastélyban
Három kiállítás anyagát állítja közönség elé Fodor Árpád, nyugalmazott földrajz-történelem szakos tanár, amatőr fényképész.
Eurós bankjegyen a Károlyi-kastély
Hatalmas népszerűségnek örvendett hetekkel ezelőtt a vásárlók körében az a bankjegy, melyet ajándékképpen lehetett beszerezni a Károlyi-kastélyban található szuvenírboltban.
Forradalmi fegyverek a Károlyi-kastélyban
2011 februárjában a nagykárolyi, egykori Aranyszarvas fogadó egyik alagsorában zajló munkálataik során (az évtizedek alatt felgyűlt szemetet és törmeléket távolították el) az ott dolgozó munkások több kard-, puska- és pisztolytöredéket találtak. Péntektől immár a közönség is megtekintheti a fegyvermaradványokat a kastélyban