×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti, két napon át a kutyák fellegvára — KÉPGALÉRIA

2024.04.21 - 16:52
Megosztás:
Szatmárnémeti, két napon át a kutyák fellegvára — KÉPGALÉRIA
(Fotók: a szerző felvételei)
Szombaton és vasárnap a leghűségesebb négylábúak „szentélye” volt Szatmárnémeti, kétnapos kutyakiállítás volt a városban, négy rangos, a tenyésztők és kedvenceik számára fontos verseny köré szervezve.

Vasárnap sem csendesült az ugatás és a taps a szatmárnémeti Someşul-stadionban, ahol 2024-es országos és nemzetközi kutyakiállítás második napja zajlott.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-7.JPG
Gyönyörű kutyák vonultak fel a nagyközönség előtt, a nézők az esemény második napján sem hagyták cserben négylábú kedvenceket és azok gazdáit, nagy érdeklődés és heves tapsvihar kísért minden bemutatót a versenyringek környékén.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-4.JPG
Tíz fajtacsoport

Vasárnap, ugyanúgy mint szombaton, országos és nemzetközi díjazás is zajlott, kis- és nagy termetű kutyák, tíz fajtacsoportban kerültek megmérettetésre: juhászkutyák, őrző-védő és munkakutyák, terrierek, tacskók, északi fajták, kopók, vadászkutyák, cocker-retrieverek, ölebek és agarak. Nyolcszáz kutya fordult meg a Someşul-stadion gyönyörűre nyírt gyepén, összesen 370 nemzetközileg elismert kutyafajtában gyönyörködhettek a résztvevők.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-12.JPG
Szezonindító

A szatmárnémeti kutyakiállítás egyébként évek óta az ágazat szezonindító eseménye, Temesváron, Szerbiában és Horvátországban lesznek a következők, a Szatmárnémetibe érkezett tenyésztők közül, sokan ezekre a kiállításokra és bajnokságokra utaznak tovább.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-6.JPG
A non-plusz-ultra

Ha a szombati nap zárása igazi parádé volt, akkor a vasárnapé még inkább az lett, hiszen a legszebb kutyák legszebbjei, a két nap négy versenyének nyolc legszebb kutyája vonult fel a zsűri és a közönség előtt, amiből egyetlen egy, a „kutyák kutyája” lett a kiállítás eb-piedesztáljára emelve.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-2.JPG
Magyarázat

Vasárnap volt a tenyésztők és kutyák iránt komolyabban is nézők számára talán leghasznosabb momentuma, a leíró bíráskodás, amikor a döntnök nem csak rámutatott valamelyik ebre és kijelentette, hogy első, második, vagy harmadik helyre méltatja, hanem meg is indokolta döntését. Elmondta, hogy a győztes miben volt erős, illetve hogy az alulmaradtak miben gyengék.

hirek/2024/aprilis/0421-caccacib/szatmarnemeti-ket-napon-at-a-kutyak-temploma-5.JPG
Szatmár legszebbje

A lokálpatrióták is külön örülhettek a vasárnapi történéseknek, mert külön kategóriát kaptak a szatmári tenyésztők, megmérkőzhettek a Szatmári kutyák szépségversenyén. Itt szinte az összes közkedvelt fajta képviseltette magát: berni juhász, mudi, puli, kuvasz, tacskó, francia bulldog, boston terrier, uszkár, tibeti terrier.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 


 

Az Európai Bizottság eljárást indít a TikTok ellen
Lehet, hogy Európában hamarabb fogják betiltani a kínai szórakoztató platformot mint Amerikában? Mintegy első lépésként az EB felfüggeszti a TikTok mini-összeges jutalmazási programját.
Román, berni és közép-ázsiai juhász volt a „legjobban öltözött”- KÉPGALÉRIA
Szombaton és vasárnap zajlik az országos és nemzetközi versenyek köré szervezett kutyakiállítás Szatmárnémetiben. A szombati nap fénypontja, a „amilyen a kutya, olyan a népviselet” verseny volt.
Hétvégén lesz a nemzetközi kutyakiállítás Szatmárnémetiben
Ezen a hétvégén több száz gyönyörű ebet mutatnak be Szatmárnémetiben: április 20–21-én rendezik meg ugyanis a rendkívül népszerű nemzetközi kutyakiállítást.