×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti az RTL műsorán

2024.05.24 - 17:52
Megosztás:
Szatmárnémeti az RTL műsorán
Szatmárnémeti mint rendezvényhelyszín és mint turisztikai célpont lesz bemutatva a szombat délelőtti Lime-ban. (Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal)
Magyarországi televíziós csatorna forgatott nemrég Szatmárnémetiben, az utóbbi évek munkájáról (is) kérdezte Kereskényi Gábor polgármestert. Szombat délelőtt van műsorra tűzve a városriport.

Turisztikai magazinműsor televíziós stábja járt pár nappal ezelőtt Szatmárnémetiben, a „színes logós” televíziónak, a magyar RTL-nek készítettek anyagot, a csatorna Lime című műsora számára.

A műsor minden egyes epizódban egy-egy térséget, szállást vagy kikapcsolódási attrakciót mutat be, magas színvonalú jellemzőivel és érdekességeivel. A Lime-nak két műsorvezetője van, Farkas Betti és Schönekker László, akik felkészülve a témából, interaktívan, élményszerűen, testközelből mutatják be az adott helyszínt, témát.

Ez fog történni a Szatmárnémetiben Szatmárnémetiről készült adásban is, városi kikapcsolódási pontként bemutatva a megyeszékhelyet, a legújabb megvalósításokkal, városfejlesztésekkel a középpontban.

Érdemes lesz megnézni tehát a műsort, amelyiket szombaton, május 25-én tűzi műsorára az RTL, román idő szerint 11 óra 15 perckor, adta tudtul közösségi oldalán péntek délután a Szatmárnémeti RMDSZ.

Princz Csaba
 

Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.
A gyalogoshídon is lesz koncert
A Szatmári Tavasz rendezvénysorozat égisze alatt zajló programok hétvégén is folytatódnak — változatos, minden korosztályt megszólító műsorok várják az érdeklődőket, sőt a gyalogoshídon is lesz koncert.