×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
15 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmárnémeti

Szabad az út a régi főtér déli oldalán

2024.04.02 - 10:36
Megosztás:
Szabad az út a régi főtér déli oldalán
Kedden már kora reggel óta át lehetett hajtani a szatmárnémeti régi főtér déli szakaszán. (A szerző felvételei)
Kedd reggel héttől megnyílt a felújításon átesett régi főtér művészeti múzeum (Vécsey-ház) felőli szakasza az autósforgalom előtt is. Kétirányú a közlekedés, nyomógombos jelzőlámpák vannak, még szokni kell a változást.

Április másodikán már a nyolc órai iskolakezdést elérni is rendelkezésére állt az autóval közlekedőnek a szatmárnémeti régi főtér déli oldala: a Păstrăvului utca felől az Alexandru Ioan Cuza (Eötvös) utcán a Gheorghe Lazăr utcai kereszteződésig kétirányú a forgalom, megállni, parkolni végig tilos.
Az első órákban városi rendőrök „akadályozták” a közlekedést, több helyen is ott álltak, hogy a gyalogosok, biciklisek, autósok a szokottnál is jobban figyeljenek az új körülmények között.

hirek/2024/aprilis/szabad-az-ut-a-regi-foter-deli-oldalan-2.JPG
A gyalogosoknak, bicikliseknek nyomni kell a gombot, hogy zöldre váltson a lámpa.
Nyomógombos jelzőlámpák

Megmarad a buszmegálló a A. I. Cuza utcában, ami miatt tilos megállni mindkét oldalán az utcának és egyelőre kint vannak a megállni tilos táblák a Decebal (Várdomb) utca bal oldalán, de jobb oldalon szabad megállni, szabad parkolni. De csak napok kérdése és mindkét oldalon szabad legyen a parkolás, az A övezet tarifái és szabályai szerint. Le lesznek szedve a tiltó táblák, fel lesznek a parkolóhelyek festve. Ebből az utcából csak jobbra, az Alexandru Ioan Cuza utca felé lehet kihajtani, illetve maradt egyirányú, a zsinagóga felől.
Nyomógombos jelzőlámpák segítik a biztonságos közlekedést az útszakasz három gyalogátkelőjénél, kedden ezt kevesen vették észre, várták, hogy magától váltson zöldre a lámpa.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2024/aprilis/szabad-az-ut-a-regi-foter-deli-oldalan-4.JPG
Decebal (Várdomb) utcai „látkép”: Ki lehet hajtani a főtérre, a jobb oldalon szabad a parkolás, a bal oldalon továbbra is tilos.

 

Utolsó simítások a gyalogoshídon
Közeleg a szatmárnémeti gyalogoshíd átadási időpontja, már minden kész van a hídon, csak a burkolati elemek kell a helyükre kerüljenek ahhoz, hogy át lehessen rajta menni.
Újabb változás a régi főtéri közlekedésben
Egy kedd délutáni döntés értelmében szombaton és vasárnap, illetve a hivatalos munkaszüneti napokon nincs buszközlekedés a Pannónia előtti főtérszakaszon.
Parkoló marad a Divatház előtti szakasz
Eldőlt: maradnak a parkolóhelyek – A övezeti tarifa ellenében – a Divatház előtt, de van egy fontos szabály ott!