×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
2 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra

2021.03.25 - 10:36
Megosztás:
Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra
Szükségtelen a tanév struktúrájának módosítása a tavaszi szünet meghosszabbítása miatt, vakáció helyett április 12-e és 29-e között át lehet térni az online oktatásra - véli a tanügyi alkalmazottak egy részét tömörítő Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség.

Az érdekvédelmi szervezet egyeztetést folytatott tagszervezeteivel a tanév és az országos vizsgák rendjének az oktatási miniszter által kilátásba helyezett módosításaival kapcsolatban. A megbeszélés alapján a szakszervezeti szövetség a digitális tanrendre való áttérést javasolja az április 12-e és 29-e közötti időszakra, ez esetben ugyanis nem kellene módosítani a tanév struktúráját, és az országos vizsgákat is megtarthatják az eredeti ütemterv szerint.

A szakszervezet érvelésében rámutat, a járványhelyzet okán tervezett pluszvakáció miatt elmaradt órák hétvégi pótlása - ami lehetőségként felmerült - törvényellenes lenne, ugyanakkor április 12-e és 29-e között még folyamatban lesz a beiratkozás az előkészítő osztályba, amihez a tanügyi alkalmazottak iskolai jelenlétére van szükség. A tanév szerkezetének módosítása ellen szól az is, hogy ez esetben a szakmunkásképzők tanulói számára július közepe után érne véget a második félév - hangsúlyozza közleményében az érdekvédelmi szervezet.

"Tudomásul vesszük a közegészségügyi érveket, meglátásunk szerint azonban nem a meghosszabbított vakációk jelentik a megoldást a problémákra, hanem az olyan megoldások azonosítása, amelyek lehetővé teszik az iskolák nyitva tartását" - fogalmaznak a közlemény aláírói.

AGERPRES

A „rendkívül súlyos” járványhelyzet miatt módosulhat a tanév stuktúrája
Az egészségügyi minisztérium azt tartja célszerűnek, hogy a tanév struktúráját a 'rendkívül súlyos' járványhelyzethez igazítsák a tanulók és tanárok egészségének védelmében - közölte szerdán Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
Nem befolyásolja az oktatást a település fertőzöttségi szintje
Október elsején késő este jelent meg a Hivatalos Közlönyben az egészségügyi tárca és a tanügyminisztérium közös rendelete, mostantól ennek alapján kell meghatározni, hogy egy oktatási intézménynek mikor kell áttérnie online oktatásra. Október 4–8. között Szatmár megye valamennyi oktatási intézményében fizikai jelenléttel zajlik az oktatás.
Újabb csoportok térnek át online oktatásra
A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 21-ei, 52-es számú határozata alapján Szatmárnémetiben négy osztály és két óvodai csoport tért át a kettes forgatókönyvre keddtől, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6324-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét.
Cookie