×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
12 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra

2021.03.25 - 10:36
Megosztás:
Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra
Szükségtelen a tanév struktúrájának módosítása a tavaszi szünet meghosszabbítása miatt, vakáció helyett április 12-e és 29-e között át lehet térni az online oktatásra - véli a tanügyi alkalmazottak egy részét tömörítő Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség.

Az érdekvédelmi szervezet egyeztetést folytatott tagszervezeteivel a tanév és az országos vizsgák rendjének az oktatási miniszter által kilátásba helyezett módosításaival kapcsolatban. A megbeszélés alapján a szakszervezeti szövetség a digitális tanrendre való áttérést javasolja az április 12-e és 29-e közötti időszakra, ez esetben ugyanis nem kellene módosítani a tanév struktúráját, és az országos vizsgákat is megtarthatják az eredeti ütemterv szerint.

A szakszervezet érvelésében rámutat, a járványhelyzet okán tervezett pluszvakáció miatt elmaradt órák hétvégi pótlása - ami lehetőségként felmerült - törvényellenes lenne, ugyanakkor április 12-e és 29-e között még folyamatban lesz a beiratkozás az előkészítő osztályba, amihez a tanügyi alkalmazottak iskolai jelenlétére van szükség. A tanév szerkezetének módosítása ellen szól az is, hogy ez esetben a szakmunkásképzők tanulói számára július közepe után érne véget a második félév - hangsúlyozza közleményében az érdekvédelmi szervezet.

"Tudomásul vesszük a közegészségügyi érveket, meglátásunk szerint azonban nem a meghosszabbított vakációk jelentik a megoldást a problémákra, hanem az olyan megoldások azonosítása, amelyek lehetővé teszik az iskolák nyitva tartását" - fogalmaznak a közlemény aláírói.

AGERPRES

A nyolcadik osztályosok számára pénteken véget ér a tanév
Véget ér pénteken a tanév a nyolcadik osztályosok számára.
Véget ér pénteken a tanév a végzősök számára; június 28-án kezdődik az érettségi
Véget ér pénteken a tanév a tizenkettedik és tizenharmadik osztályosok számára.
A városokban jelenléti oktatás lesz
A megye városaiban, illetve a legtöbb községben zöld forgatókönyv szerint folytatódik mától az oktatás, azt követően, hogy a fertőzöttségi arány mindenhol csökkenő tendenciát mutat.
Cookie