×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Sárga hőségriasztást adtak ki nyolc nyugati és délnyugati megyére

2021.08.15 - 12:31
Megosztás:
Sárga hőségriasztást adtak ki nyolc nyugati és délnyugati megyére
Az ország több nyugati és délnyugati megyéjére érvényes sárga hőségriasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzések szerint a Bánságban, a Körösök vidékén, valamint Olténia és Muntenia nagy részén nagyon meleg lesz a nap folyamán, fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt akár meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.

A nappali csúcshőmérséklet eléri a 34-36 Celsius-fokot.

A sárga riasztás Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt és Teleorman megyére érvényes.

Hétfőn és kedden az ország nagy részén fokozódni fog a hőség, a nappali csúcsértékek 34 és 38 fok között alakulnak, és éjszaka sem fog 20 fok alá csökkenni a hőmérséklet - figyelmeztetnek a meteorológusok. AGERPRES

A hideg jön, a hó nem
Hullámokban tör be a tél, de sajnos egyelőre hó nélkül. Keddről szerdára virradó éjszaka már hideg lesz, mínusz négy, mínusz öt fokig is le fog hűlni a levegő, de péntektől újra felmelegedés jön.
ANM: országszerte lehűl az idő a következő két héten
Országszerte lehűlés várható a következő két héten, az átlagos nappali csúcsértékek nem haladják meg a 10-12 Celsius-fokot, éjszaka pedig jobbára fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 15-e és 29-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Fűtésszezon: fő a biztonság
Az elektromos fűtési alkalmatosságok tragédiához vezethetnek, ha nem tartjuk be az alapvető biztonsági előírásokat, használati utasításokat — figyelmeztetnek a szakemberek.
Cookie