×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
17 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben

2024.02.27 - 19:42
Megosztás:
Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Ana Tomşa most először vívott ilyen komoly tétmeccseket. (Fotó: Szatmári Vívóiskola Facebook oldal)
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.

Ana Tomşa, a Szatmárnémet Sportklub versenyzője négy győzelemmel és két vereséggel kvalifikálta magát a csoportból a főtáblára, ahol az első körben a bolgár Raya Yagovát verte 15–13-ra.
A következő körben viszont a második számú kiemelt, a spanyol Silvia Gomez Lopez volt az ellenfél. Ana viszont remekül küzdött, végig szoros asszóban 14–12-re kapott ki az ibériai lánytól.

Még fog tőrözni

Ana egyébként első alkalommal küzd hasonló nagyszabású tornán. Viszont ezzel nem ért véget neki a verseny, hiszen a kontinentális viadal zárónapján, csütörtökön is pástra lép, amikor Emma Șonț (egyéni 10. hely), Alexandra Drăgan és Isabella Andreea Niculai oldalán lép majd ismét pástra a csapatversenyben.

Hírszerkesztő
 

Vívás: Rijádi VB-re utazik Kurtinecz és Tomşa
Két szatmárnémeti párbajtőrvívó megy a hét végén Szaúd-Arábiába, hogy április 15-én és 16-án pástra lépjenek a kadet és junior korosztályos vívó-világbajnokságon.
Cselgáncs: sporttörténelmet írtak Aradon
Történelmi eredményt értek el a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub judokái a felnőttek egyéni országos bajnokságán, Aradon. A szatmári küldöttség legjobbja Maidelines Gorguet volt.
Futball: gyengén játszott Zilah ellen az Oli
Vereséget szenvedett a Liga 3 rájátszásának felsőházában a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, miután pénteken, idegenben 2–1-re kikapott Zilahon az éllovas együttestől.