×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Romániai sport hírek

Paralimpiai játékok: Novák Eduárd sportminiszter ezüstérmet szerzett Tokióban

2021.08.27 - 10:08
Megosztás:
Paralimpiai játékok: Novák Eduárd sportminiszter ezüstérmet szerzett Tokióban
Ezüstérmet szerzett Novák Eduárd kerékpározó, jelenlegi romániai sportminiszter a 4000 méteres egyéni üldözéses futamban a tokiói paralimpiai játékok pénteki versenynapján.

A csíkszeredai paralimpikon jól rajtolt, ennek ellenére a szlovák Jozef Metelka legyőzte őt a döntőben.

Metelka a pénteki selejtezőben is jobb időt ért el Nováknál: 4 perc, 22 másodperc és 772 ezredmásodperces eredményével világcsúcsot döntött, míg a romániai sportminiszter 4 perc, 31 másodperc és 212 ezredmásodperc alatt jutott célba.

Novák Eduárd a román küldöttség első érmét szerezte meg a tokiói paralimpiai játékokon, karrierjének ez a negyedik érme. A 44 éves sportoló 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Londonból, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben.

Novák Eduárd az első miniszter, aki részt vesz az olimpiai vagy paralimpiai játékokon, és szintén az első miniszter, aki érmet is szerzett. AGERPRES

Novák: télig bekövetkezhet a váltás
Munkalátogatást tett pénteken Szatmárnémetiben Novák Eduárd ügyvivő sport- és ifjúsági miniszter, amely során találkozott a megyei sportstruktúrák képviselőivel és a város polgármesterével is.
„Éremért jöttem, ez volt a vágyam”
A szatmárnémeti származású Osváth Richárd ezüstérmet nyert a tőrözők A-kategóriájában. A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte a tokiói paralimpián.
Osváth Richárd olimpiai ezüstérmes lett!
FRISSÍTVE: A kerekesszékes vívás férfi tőr egyéni küzdelmeiben Osváth Richárd remekül versenyezve bejutott a tokiói paralimpia döntőjébe, miután az elődötőben 15:8-ra legyőzte az orosz Nyikita Nagajevet. A háromszoros paralimpiai érmes 35 éves Osváth a fináléban a kínai Szun Kanggal találkozott, és 15:7-es vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett, amely már pályafutása negyedik paralimpai érme.
Cookie