×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Oscar-díj - Románia a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet nevezi

2021.10.21 - 19:28
Megosztás:
Oscar-díj - Románia a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet nevezi
Románia Radu Jude rendezőnek az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott, Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmjét nevezi Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában.

 A nevezésről a Román Nemzeti Filmközpont igazgatótanácsa által kijelölt testület döntött, amelynek tagja volt Dana Duma, Victor Morozov, Irina Trocan és Catalin Olaru filmkritikusok, valamint Laurentiu Damian filmrendező - olvasható egy csütörtökön kiadott közleményben.
    Radu Judenak az Aferim! és a Bánom is én, ha elítél az utókor című alkotások után ez a harmadik filmje, amelyet Románia Oscar-díjra nevez.
    Jude legújabb filmje az egyén és társadalom közötti viszonyt veszi górcső alá egy tanárnő történetén keresztül, akinek házi szexvideója véletlenül felkerül az internetre, és felháborodást vált ki az iskolában és a szülők között. A rendező korábban elmondta, hogy a film témája régóta foglalkoztatta, egy valódi történetből indult ki, amelyet régebben az újságban olvasott. Azért nyúlt vissza ahhoz a történethez, mert úgy gondolta, hogy 2020-ban is aktuális még.
    Az Oscar-jelölésre esélyes filmek szűkített listáját várhatóan december 21-én közli az amerikai filmakadémia, a jelöltek listáját 2022. február 8-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására pedig március 27-én kerül sor Los Angelesben.

 

A Marvel mozik 25 legpénzesebb filmje
Az Örökkévalók című film novemberi megjelenésével a Marvel moziverzum immáron 26 alkotással büszkélkedhet. Itt van az a 25 Marvel film amelyik a legtöbb pénzt hozta a Disney konyhájára.
Táncfilmet forgat Bunker címmel Kristóf György felvidéki rendező
Bunker címmel táncfilmet készít Kristóf György felvidéki rendező Anton Lachky világhírű szlovák koreográfussal, a disztópikus történet forgatása a hétvégén fejeződik be.
Tucatnyi új magyar játékfilmet vetítenek az erdélyi Filmtettfeszten
Tucatnyi új magyar játékfilm - közöttük több erdélyi vonatkozású - szerepel a 21. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle programjában, az alkotásokat Kolozsváron és további 14 erdélyi városban vetítik - közölték kedden a szervezők.
Cookie