×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Orban: egy 'normális Romániában' az lenne a becsületes gesztus, ha Klaus Iohannis lemondana tisztségéről

2021.11.24 - 20:32
Megosztás:
Orban: egy 'normális Romániában' az lenne a becsületes gesztus, ha Klaus Iohannis lemondana tisztségéről
Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egykori elnöke szerint egy 'normális Romániában' az lenne a becsületes gesztus, ha Klaus Iohannis államfő lemondana tisztségéről.

Orban azt írta szerdai Facebook-bejegyzésében, Iohannis elárulta mindazokat, akik bizalmat szavaztak neki két évvel ezelőtt, és ez elviselhetetlen a minimális méltósággal, önbecsüléssel rendelkező emberek számára.

Ludovic Orban emlékeztet, hogy az államfő 'PSD nélküli Romániát' ígért választási kampányában, most pedig, választói akaratával dacolva, hatalomra segítette a PSD-t.

A volt PNL-elnök úgy fogalmaz, Romániát jelenleg egy olyan ember vezeti, aki lerombolta az államelnöki hivatalba vetett lakossági bizalmat, megfosztotta ezt az intézményt legitimitásától és erkölcsi tekintélyétől. 'Senki nem menekül, aki csúfot űz az emberekből' - tette hozzá Orban.
AGERPRES

Orban szerint természetellenes és szégyenteljes a PNL koalícióra lépése a PSD-vel
Természetellenesnek és szégyenteljesnek nevezte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szociáldemokrata Párttal (PSD) való koalícióra lépését Ludovic Orban.
Orban: a politikai válságot az okozta, hogy Iohannis Románia miniszterelnöke akar lenni 2024 után
A politikai válság mögött Klaus Iohannisnak az a szándéka húzódik meg, hogy 'totális ellenőrzése' alá vonva a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) 2024 után megkaphassa a miniszterelnöki tisztséget - jelentette ki vasárnap Ludovic Orban.
Orban: kizárásom megtisztelő, mert bizonyítja, hogy nincs közöm a romboló banda okozta szerencsétlenségekhez
Ludovic Orban volt liberális pártelnök szavai szerint "megtisztelőnek" érzi a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) való kizárására vonatkozó döntést. Úgy véli, ez is azt bizonyítja, hogy nincs köze a Klaus Iohannis államfő és "romboló bandája" okozta "szerencsétlenségekhez".
Cookie