×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
9 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Nyolc szatmári csapat az országos írásbeli döntőben

2022.11.21 - 08:33
Megosztás:
Nyolc szatmári csapat az országos írásbeli döntőben
32 szatmári „kockafej” versenyeztette meg matematikatudását - pár nap múlva kiderül, ki vehet részt Budapesten az országos szóbeli döntőn
Szatmárnémeti, pontosabban a Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont a Bolyai Matematika Csapatverseny országos írásbeli döntőjének (is) — a 18, négyfős csapatból nem kevesebb mint 8 volt szatmári.

Akárcsak októberben, a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar és Szatmár megyét felölelő körzeti szakaszának, az országos döntő írásbeli fordulójának is a Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont, ahol pénteken Bihar és Szatmár megyéből 18, négyfős csapat mérte össze tudását. Azok a III. – VIII. osztályos diákok, akik a körzeti fordulóban elért eredményeik alapján bejutottak a döntőbe, s péntek kora délután a megmérettetés feletti izgalmukat némiképp csillapította az a díjcsomag, és természetesen oklevél, amelyet a körzeti fordulóban elért eredményért most vehettek át.

hirek/2022/november/b3.jpg

„Nagy örömmel fogadtuk a Bihar megyét képviselő csapatokat, akik Nagyváradról, Micskéről és Berettyószéplakról érkeztek. Külön öröm számunkra, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából három csapat (Számuralók: Berecz Hunor Csongor, Szilágyi Zoé Csenge, Ilie Dávid Ármin, Ozsváth Heléna Lara; Wass csapat: Nagy András, Lajtos Ákos, Stângeran Milán József, Wekker Erik; Észpörgetők: Orosz Máté, Harkácsi Albert, Pénzes Kristóf, From Áron, mindannyiuk felkészítője Reich Annamária), a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból három csapat (Fantasztikus négyes: Bodoki Márk-Tibor, Nemes Dávid, Fülöp Gellért, Csehi Árpád; Matemágusok: Lőkös Ákos Bence, Mihály Ármin, Szabó Erik, Vigh Lénárd; Lámák csapata: Dénes Máté Gergő, Nagy Hanna, Gábor Abigél, felkészítőik Kui Rita-Krisztina és Tempfli Gabriella), a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból egy csapat (Nekemnyolc: Kodra Mátyás, Burcus Alexandra- Helga, Szabó Dávid- István, Kovács-Kuruc András – Szilárd, felkészítőjük Koczinger Éva), és a Mircea Eliade Általános Iskolából egy csapat (3+1 IDEA csapat: Török Írisz, Lázin Dominik, Micu Erik, Püsök Alexander, felkészítőjük Mátyás Ildikó Beáta) képviselte Szatmár megyét az írásbeli országos döntőn.

hirek/2022/november/b-2.jpg

A tanulók által adott válaszokat Kováts Éva Irén, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítója, és Polcz Zita, a ,Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum matematika szakos tanára vezette be a javítói rendszerbe. A hivatalos eredményhirdetésre még néhány napot várni kell. Az országos döntő szóbeli fordulója december 3-án, Budapesten lesz megtartva, ahová az erdélyi összesített lista évfolyamonkénti első helyezést elért csapatait várják. ” — tudtuk meg a verseny szervezőitől, Mátyás Beátától és Gábrus Andreától, akik kiemelték azt is: köszönet illeti a verseny megszervezésében  segítséget nyújtó Mircea Eliade Általános Iskolát, valamint a Retro Babám Könyvesboltot.

Szabó Kinga Mária 

Nekemnyolcak és Matemágusok a budapesti szóbeli döntőben
Két szatmári csapat is — a hámos Nekemnyolc és a kölcseys Matemágusok — képviseli Szatmárt a Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny országos szóbeli döntőjében Budapesten.
15 szatmári csapat hozott díjat a Bolyai matekversenyről
A Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny hagyományainak szellemében nem csak az országos döntőbe bejutó, évfolyamonkénti első három csapat munkáját és tudását ismerik el, hanem minden évfolyamon az első hat csapatot díjazzák — Szatmárról nem kevesebb mint 15 csapat veheti át az elismerést.
Taroltak a szatmári diákok a Bolyai matekversenyen
A Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny lehetőséget ad a magyarországi és a határokon túli, magyar nyelven tanuló tehetséges diákoknak matematikatudásuk bizonyítására — a szatmári „kockafejek” meg is mutatták, mit tudnak.