×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Szatmárnémeti

Nekemnyolcak és Matemágusok a budapesti szóbeli döntőben

2022.11.23 - 10:25
Megosztás:
Nekemnyolcak és Matemágusok a budapesti szóbeli döntőben
Két szatmári csapat is — a hámos Nekemnyolc és a kölcseys Matemágusok — képviseli Szatmárt a Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny országos szóbeli döntőjében Budapesten.

Mint arról pár nappal korábban beszámoltunk, 18 — köztük nyolc szatmári — csapat mérte össze tudását a Bolyai Matematika Csapatverseny országos írásbeli döntőjében, amelynek, akárcsak a körzeti megmérettetésnek, a Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont. „Négy körzetbe tömörülve versenyeztek az erdélyi diákok az írásbeli országos döntőben: Bihar-Szatmár, Kolozs-Szilágy, Kovászna és Hargita megyében a múlt pénteken. Bihar és Szatmár megye 18 négyfős döntős csapata a Mircea Eliade Általános Iskolában vett részt a megmérettetésen, 8 csapat képviselte Szatmár megyét. A csapatok a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból érkeztek, valamint a Mircea Eliade Általános Iskolából is volt egy döntős csapat.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Nekemnyolc csapata
A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Nekemnyolc csapata

Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet Szatmár megye, hiszen a december 3-i, Budapesten megrendezésre kerülő szóbeli döntőbe két csapat is meghívást kapott, mégpedig az ötödik osztályosok közül a Nekemnyolc csapata: Kodra Mátyás, Burcus Alexandra- Helga, Szabó Dávid- István, Kovács-Kuruc András-Szilárd, a  Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, felkészítőjük Koczinger Éva, valamint a hatodik osztályosok közül a Matemágusok csapata: Lőkös Ákos Bence, Mihály Ármin, Szabó Erik, Vigh Lénárd, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, felkészítőjük Tempfli Gabriella. Ők hamarosan átvehetik megérdemelt ajándékcsomagjaikat. Köszönet illeti ezért a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséget, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetet, az Autonetet, akik támogatják, jutalmazzák a tehetségeket.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium Matemágusok csapata
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium Matemágusok csapata

A szép eredmények sora azonban ennyivel nem zárult, hiszen a legkisebb versenyzők, a harmadik osztályosok közül Szatmár megye elnyerte a 2., 3. és 6. díjat is. Mindhárom csapat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából van, felkészítőjük Reich Annamária: második díjban részesült a Számuralók csapata (Berecz Hunor Csongor, Szilágyi Zoé Csenge, Ilie Dávid Ármin, Ozsváth Heléna Lara); harmadik díjban az Észpörgetők csapata (Orosz Máté, Harkácsi Albert, Pénzes Kristóf, From Áron), hatodik díjban pedig a  Was csapat (Nagy András, Lajtos Ákos, Stângeran Milán József, Wekker Erik).
A nyolcadik osztályos csapatok közül kiemelkedő, harmadik helyezést ért el a Lámák csapata (Dénes Máté Gergő, Nagy Hanna, Gábor Abigél szintén a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, Tempfli Gabriella tanítványai).” — számolt be örömmel hírportálunknak Gábrus Andrea tanítónő, és versenyszervező.

Szabó Kinga Mária

Nyolc szatmári csapat az országos írásbeli döntőben
Szatmárnémeti, pontosabban a Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont a Bolyai Matematika Csapatverseny országos írásbeli döntőjének (is) — a 18, négyfős csapatból nem kevesebb mint 8 volt szatmári.
15 szatmári csapat hozott díjat a Bolyai matekversenyről
A Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny hagyományainak szellemében nem csak az országos döntőbe bejutó, évfolyamonkénti első három csapat munkáját és tudását ismerik el, hanem minden évfolyamon az első hat csapatot díjazzák — Szatmárról nem kevesebb mint 15 csapat veheti át az elismerést.
Taroltak a szatmári diákok a Bolyai matekversenyen
A Kárpát-medencét felölelő Bolyai Matematika Csapatverseny lehetőséget ad a magyarországi és a határokon túli, magyar nyelven tanuló tehetséges diákoknak matematikatudásuk bizonyítására — a szatmári „kockafejek” meg is mutatták, mit tudnak.