×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Mi újság?

Napról napra Trianon — könyvbemutató / Demkó Attila Szatmáron

2022.06.23 - 12:52
Megosztás:
Napról napra Trianon — könyvbemutató / Demkó Attila Szatmáron
Kép: SZFÚ
Dr. Demkó Attilát a Máglyatűz című könyvének szatmári bemutatójáról is ismerheti a helyi közönség.

A „geopolitikai thriller” sikerét annak az angol kiadása fokozta, értékét pedig többszörösére emelték a közben kitört orosz-ukrán „események”, amelyeket hihetetlen érzékkel vetített előre könyvében több mint négy évvel előtte a szerző. Ennek a hitelességi plusznak is köszönhetően a média gyakori meghívottjaként, valamint a közösségi médiában tett, a szomszédban dúló háborúval kapcsolatos felvilágosító közléseinek köszönhetően is ismert és sokat foglalkoztatott geopolitikai szakértőt tisztelhetünk személyében. Gyulai György politológus, társszerző imponáló tárgyi tudásával járul hozzá a hiánypótló könyv értékéhez. E könyv a téma megközelítésében eredeti és újszerű, amelyhez műfajilag hasonlatos a trianoni témakörben nem született. Ezért is ajánlatos könyv elolvasásra, és az írott szó kiegészítéseként a könyv bemutatója, amire a szervező Négy Folyó Egyesület szeretettel vár minden kedves érdeklődőt június 24-én, pénteken 18 órától a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termébe (Szatmárnémeti, Wolfenbüttel utca 1. szám). A szerzőpáros beszélgetőtársa Csókási-Budaházi Attila lesz. SZFÚ

Woyzeck — bemutató március 18-án
Georg Büchner darabját tűzi műsorára következő nagyszínpadi bemutatóként a Harag György Társulat Albu István, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház igazgatójának a rendezésében.
Áhítatos kötet, figyelmeztetés az Úr érkezésére
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gondozásában jelent meg Erdei Árva István Béla szamoskóródi lelkipásztor Kiáltó szó című áhítatos kötete. Elérhető a szamoskóródi lelkészi hivatalban.
Újabb kötetekkel jelentkezett G. Katona József
Érkávás Község Helyi Tanácsa támogatásával jelent meg G. Katona József két újabb kötete: az egyik saját verseket tartalmaz, a másik Radu Ulmeanu Északi szonettek című kötetének a fordítása.