×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmár megye

Nagy hőingadozással jön a hideg

2024.01.18 - 10:53
Megosztás:
Nagy hőingadozással jön a hideg
Deres, zúzmarás reggelek következnek szombattól. (Fotó: unsplash.com/Genessa Panainte)
Tavaszias idő után hirtelen lehűlés jön, tizenhét fok különbség is lesz a mai legmelegebb és a szombat hajnali leghidegebb között.

Persze megint akkor érkezett a csapadék, amikor megenyhült az idő, ami miatt nem havat, hanem esőt kapott Szatmár megye bőven. Némi mediterrán langyos levegőnek sikerült belopakodnia a Kárpát-medencébe, ennek köszönhető a felmelegedés, ami nem mindenhol egyforma, Magyarország észak-keleti részén például ónos esővel szembesültek a közlekedők.

Visszaveszi a tél

Kemény szigorral tér viszont vissza a januári meglepetés-enyhülés után a tél szinte azonnal, szombat reggelre visszaveszi ami az övé, mínusz hét fokra fogunk ébredni. Számítsanak a nagy hőingadozásra az arra érzékenyek, mert csütörtök kora délután Szatmár megyében tíz fokon tetőzik a meleg, hirtelen lesz a szombat hajnali mínusz hétbe fordulás.

Mínusz hét után mínusz három

Péntek délben, az akkorra ígért 2 – 3 fokban enyhe havazás is lehet, de kevés eséllyel arra, hogy a hótakaró megmaradjon. A hétvége éjszakái fagyosak lesznek, pár napig tartani fogfja magát az éjszakai mínusz hét fok, de hétfőtől enyhülnek az éjszakai fagyok, mínusz kettő, mínusz három körül állapodnak meg és tartanak ki a hónap végéig.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Nyári meleg lesz hétvégén
Csak a felhős égnek lesz köszönhető, hogy nem lesz kánikulai hőség a hétvégén, de még így is rekordokat fognak dönteni a hőmérsékletek, főleg vasárnap!
Heves vihar lesz délután
Nagy erejű szél fog átsöpörni Szatmár megyén a kedd délutáni/esti órákban. Már reggel óta narancssárga viharjelzés van érvényben, nem kizárt a Ro-Alert riasztás délutánra.
Szaharai melegben fogunk locsolkodni
A csütörtöki hűvös, esős idő után hirtelen komoly felmelegedés jön, egyenesen a Szahara vidékéről érkezik a meleg légtömeg, a pénteki erős szél akár apró szemű homokot is hozhat.