×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Magazin

Mondj verset a nagyival! — még lehet jelentkezni

2021.09.20 - 12:52
Megosztás:
Mondj verset a nagyival! — még lehet jelentkezni
Fotó: MTVA
Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot, az új kiírás szerint az érdeklődők szeptember 26-ig jelentkezhetnek a videós megmérettetésre — tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája pénteken.

Mint a közlemény felidézi, a közmédia Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciót készített egyedi, kézzel rajzolt technikával a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először vasárnaptól. Az animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg, a cselekményen maga a költő kalauzolja végig a nézőket.

A premier alkalmából az MTVA meghirdette a Mondj verset a nagyival! című pályázatot, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet videó formában. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.

Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a nemzedékek közti kapcsolatok szorosabbra fűzése. A felhívás részletei megtalálhatók a www.mediaklikk.hu weboldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket. E.A.

Szavalópályázat a Toldi-premier alkalmából
Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először, szeptember 19-től. A nagyszabású rajzfilm közelgő bemutatója alkalmából a generációs kötelékeket ápoló és erősítő pályázatot írt ki az MTVA.
Időskori rímfaragások öröme
A Szent Jakab Idősnapközi egyik legérdekesebb jellegzetessége, hogy a szépkorúak közösen írnak verseket, imádságokat. Erről beszélgettünk az intézmény vezetőjével, Kincses Angélával.
IV.  Megyei versíró pályázat országos és nemzetközi résztvevőkkel
Lázári Község Polgármesteri Hivatala, a Hármashatár Egyesület, valamint a LiterArt Egyesület támogatásának köszönhetően immár negyedjére hirdethettük meg a magyar költészet napja alkalmából versíró pályázatunkat az ifjú tollforgatóknak, hogy saját alkotásaikkal gazdagítsák verstárunkat, alkotással ünnepeljék e jeles napot.
Cookie