×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Mindjárt kész az Aurel Vlaicu utca aszfaltozása

2024.06.07 - 09:11
Megosztás:
Mindjárt kész az Aurel Vlaicu utca aszfaltozása
Fontos, nagy forgalmú utat kezdtek el aszfaltozni májusban, ezen a héten már be lesz fejezve a munka. Szokás szerint nem csak az úttest kapott új burkolatot, hanem a járda is.

Közlekedésnek kedvező módosításokat is elvégeztek a Pusztadarócra és a petei határátkelőhöz vezető Aurel Vlaicu úton, mondta el a beruházással kapcsolatban szerkesztőségünknek Maskulik Csaba. A városmenedzser felhívta az autósok figyelmét, hogy az út egyik kritikus pontjánál, a Rachelhez vezető letérőnél kiszélesítették annyira az úttestet, hogy a városból kifelé tartóknak nem kell megvárniuk míg autóstársuk a balra kanyarodást el tudja végezni, el fognak férni annak jobboldalán.

Ugyanez a helyzet a városba bevezető oldalon is, ha egy autós balra kanyarodási lehetőségre vár, hogy a benzinkúthoz behajthasson, a tovább haladni akaróknak nem fog kelleni mögötte rostokolniuk, lesz helyük továbbhajtani.

hirek/2024/06-junius/mindjart-kesz-az-aurel-vlaicu-2.JPG
Két kilométer

Ugyanakkor — mutatott még rá Maskulik —  szintbe hozták a járdákhoz közelebb eső, külső sávok csatornafedeleit, ezt a sávot is lehet majd használni ezek után: egyenes lesz az aszfalt, nem kellemetlen huppanókkal teli mint eddig.
Két kilométeren aszfaltoztak négy sávot, ugyanilyen hosszúságban járdát is mindkét oldalán az Aurel Vlaicunak.

Princz Csaba

 

Tizenhárom RMDSZ-es tanácsos Szatmárnémetiben
Nemcsak az újrázó polgármesterek és a megyei tanácselnök munkája lett elismerve a június kilencedikei helyhatósági választásokon, hanem a velük együtt dolgozó helyi tanácsoké és a megyei testületé is.
Aszfaltoznak Lázáriban
A Szatmárnémetivel szomszédos településen szerdán a Nagy Béla utcai aszfaltra húzták rá a kopóréteget, pénteken az Újsoron folytatódik majd az útburkolás.
Lesz aszfalt a Darai út – Diana utca környékén
A város egyik magánházakból álló lakóövezetében tartott szabadtéri fogadóórát péntek délután Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester: „Nem ígérünk fűt-fát, csak amit tényleg meg tudunk csinálni!”