×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Mindenki előtt megnyitották

2020.05.22 - 17:06
Megosztás :
 • Mindenki előtt megnyitották
  Mind a petei, mind a csanálosi határátkelőnél jöhetnek-mehetnek a nyugat-európai vendégmunkások, akár gyalogosan is, időkorlátozással.

  Egy héten át tartó hercehurca és naponta többszöri nyitás-zárást követően végre tisztázódott és hivatalosan is eldőlt: mind a Pete–Csengersima, mind a Csanálos–Vállaj határátkelőn keresztül beléphetnek és ki is mehetnek az országból a Nyugat-Európából hazaérkező, illetve az oda tartó vendégmunkások, hétfőtől péntekig 6–24 óra között, míg szombaton és vasárnap állandó jelleggel — függetlenül attól, hogy személygépkocsival vagy gyalogosan érkeznek-e.

  A két ország hatóságai által küldött értesítések értelmében ez a hétközbeni időkorlátozás nem vonatkozik a határon átingázó munkavállalókra, orvosi kivizsgálásra/kezelésre szorulókra és vizsgázni induló diákokra, egyetemistákra, mint ahogy értelemszerűen a teherforgalomra sem.

  A hatóságok ugyanakkor ismételten emlékeztetnek arra, hogy minden hazaérkezőnek ki kell töltenie egy saját felelősségre tett nyilatkozatot, s függetlenül attól, milyen országból érkezik, automatikusan 14 napos házi elkülönítésbe kell vonulnia.

   

  Cookie