×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Mindenki előtt megnyitották

2020.05.22 - 17:06
Megosztás:
Mindenki előtt megnyitották
Mind a petei, mind a csanálosi határátkelőnél jöhetnek-mehetnek a nyugat-európai vendégmunkások, akár gyalogosan is, időkorlátozással.

Egy héten át tartó hercehurca és naponta többszöri nyitás-zárást követően végre tisztázódott és hivatalosan is eldőlt: mind a Pete–Csengersima, mind a Csanálos–Vállaj határátkelőn keresztül beléphetnek és ki is mehetnek az országból a Nyugat-Európából hazaérkező, illetve az oda tartó vendégmunkások, hétfőtől péntekig 6–24 óra között, míg szombaton és vasárnap állandó jelleggel — függetlenül attól, hogy személygépkocsival vagy gyalogosan érkeznek-e.

A két ország hatóságai által küldött értesítések értelmében ez a hétközbeni időkorlátozás nem vonatkozik a határon átingázó munkavállalókra, orvosi kivizsgálásra/kezelésre szorulókra és vizsgázni induló diákokra, egyetemistákra, mint ahogy értelemszerűen a teherforgalomra sem.

A hatóságok ugyanakkor ismételten emlékeztetnek arra, hogy minden hazaérkezőnek ki kell töltenie egy saját felelősségre tett nyilatkozatot, s függetlenül attól, milyen országból érkezik, automatikusan 14 napos házi elkülönítésbe kell vonulnia.

 

Határrendészet: mintegy 89 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 89.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 33.000 gépkocsival (ezek közül 15.000 teherszállító járművel) - tájékoztatott szerdán az országos határrendészet (IGPF).
Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Cookie