×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Nagykároly

Mikortól, és mennyiért buszozhatnak a nagykárolyiak?

2023.11.10 - 13:48
Megosztás:
Mikortól, és mennyiért buszozhatnak a nagykárolyiak?
A csütörtök délután megtartott, rendhagyó gyűlésük keretében, Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai elfogadták azt a határozattervezetet is, amelyet a városi személyszállítási vállalat, a Trans Bus Kft. munkatársai készítettek, a hamarosan beinduló buszjáratokon érvényes jegyárakkal kapcsolatban.

Hol, hogyan, mennyiért?

A nagykárolyiak a városi jegyárusító irodában (amelyet a Román Katona emlékművével szemben lévő kastélybejáratnál, az egykori Transilvania Rádió székhelyén találnak az érdeklődők) vásárolhatják meg a jegyeket, vagy válthatják ki bérleteiket, amelyek különböző kategóriájuak lehetnek: 

  • névre szóló havi bérlet minden útvonalra/ 1 utazás: 60 perc. Ár: 110 lej;
  • nem névre szóló havi bérlet, korlátlan használatra, minden útvonalra/ 1 utazás: 60 perc. Ára: 140 lej;
  • névre szóló havi bérlet, azon kategóriájú személyeknek, akik kedvezményesen vehetik igénybe a különböző személyszállítási lehetőségeket (50%): minden útvonalra. Ára: 55 lej;
  • névre szóló havi bérlet, azon kategóriájú személyeknek, akik ingyenesen utazhatnak a közszállítást biztosító eszközökön: minden útvonalra. Ára: ingyenes; 
  • névre szóló heti bérlet minden útvonalra,a mely 15 utazást tartalmaz. Ára: 30 lej;
  • 1 útra jogosító jegy: 3 lej;
  • 2 útra jogosító jegy: 6 lej;
  • 2 utazásra jogosító, 50 százalékosan támogatott jegy. Ára: 3 lej; 
  • Jegyautomatában vásárolt jegy: 1 utazásra jogosít fel. Ára: 3 lej
  • Amennyiben pedig valaki jegy nélkül utazna, és az ellenőrök rajtakapják, a jegy tízszeresét, tehát 30 lejt kell fizetnie.

Ki számít kedvezményezettnek?

Nagykároly Helyi Tanácsának döntése értelmében azok a diákok, akik a város általános iskoláiban, szakiskoláiban és középiskolában tanulnak, minden hónapban 60 ingyenes utazásra jogosultak, az iskolai tanév teljes időtartama alatt.

A fogyatékkal élők és képviselőik, 60 ingyenes utazásra jogosultak egy hónapban.

Ugyancsak ebben a kedvezményben részesülnek: a háborús veteránok valamint azok özvegyei, a forradalom hősei, a kommunizmus időszakának politikai üldözöttjei, deportálás elszenvedői, hadifogságot megjártak, valamint azok, akik az 1950-1961 közötti időszakban munkaszolgálatosok voltak. A nyugdíjkorhatárt elérő, nagykárolyi lakcímmel rendelkezők, valamint az önkéntes véradók 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

A kisnyugdíjasok – akiknek a nyugdíjának összege nem haladja meg az 1250 lejt — 50%-os kedvezményben részesülnek, ami 60 utazásra jogosítja fel őket egy hónapban. Az ő bérletük egy hónapra 55 lejbe kerül.
Ugyancsak 50%-os kedvezményben részesülnek az állandó önkéntes véradónak minősülők.

A felsorolt kedvezmények azon személyekre vonatkoznak, akik nagykárolyi lakcímmel rendelkeznek.

A buszjáratok tervezett beindításának időpontja: 2023. november vége, december eleje.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Szombati menetrend az ünnep miatt
Ünnepségek lesznek több városközponti emlékműnél is Szatmárnémetiben december elsején. Emiatt két hétköznapon is szombati menetrend szerint fog járni az összes városi busz.
Készül a buszos útvonaltervező
Újabb fázisába lépett a szatmárnémeti közszállítás-fejlesztés, elérhető a Transurban weboldalán a buszútvonalakra szabott útvonaltervező. A következő hozzáadott érték a Transurban mobilalkalmazás lesz.
Lekerültek az úttestről a buszmegállók, mozgásban a város!
Készen vannak a buszöblök a szatmárnémeti Lucian Blaga sugárúton, nem a menetsávot használják már egy ideje megállóként az autóbuszok. Kapott egy - egy plusz sávot az út is...