×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Nagykároly

Mikortól, és mennyiért buszozhatnak a nagykárolyiak?

2023.11.10 - 13:48
Megosztás:
Mikortól, és mennyiért buszozhatnak a nagykárolyiak?
A csütörtök délután megtartott, rendhagyó gyűlésük keretében, Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai elfogadták azt a határozattervezetet is, amelyet a városi személyszállítási vállalat, a Trans Bus Kft. munkatársai készítettek, a hamarosan beinduló buszjáratokon érvényes jegyárakkal kapcsolatban.

Hol, hogyan, mennyiért?

A nagykárolyiak a városi jegyárusító irodában (amelyet a Román Katona emlékművével szemben lévő kastélybejáratnál, az egykori Transilvania Rádió székhelyén találnak az érdeklődők) vásárolhatják meg a jegyeket, vagy válthatják ki bérleteiket, amelyek különböző kategóriájuak lehetnek: 

  • névre szóló havi bérlet minden útvonalra/ 1 utazás: 60 perc. Ár: 110 lej;
  • nem névre szóló havi bérlet, korlátlan használatra, minden útvonalra/ 1 utazás: 60 perc. Ára: 140 lej;
  • névre szóló havi bérlet, azon kategóriájú személyeknek, akik kedvezményesen vehetik igénybe a különböző személyszállítási lehetőségeket (50%): minden útvonalra. Ára: 55 lej;
  • névre szóló havi bérlet, azon kategóriájú személyeknek, akik ingyenesen utazhatnak a közszállítást biztosító eszközökön: minden útvonalra. Ára: ingyenes; 
  • névre szóló heti bérlet minden útvonalra,a mely 15 utazást tartalmaz. Ára: 30 lej;
  • 1 útra jogosító jegy: 3 lej;
  • 2 útra jogosító jegy: 6 lej;
  • 2 utazásra jogosító, 50 százalékosan támogatott jegy. Ára: 3 lej; 
  • Jegyautomatában vásárolt jegy: 1 utazásra jogosít fel. Ára: 3 lej
  • Amennyiben pedig valaki jegy nélkül utazna, és az ellenőrök rajtakapják, a jegy tízszeresét, tehát 30 lejt kell fizetnie.

Ki számít kedvezményezettnek?

Nagykároly Helyi Tanácsának döntése értelmében azok a diákok, akik a város általános iskoláiban, szakiskoláiban és középiskolában tanulnak, minden hónapban 60 ingyenes utazásra jogosultak, az iskolai tanév teljes időtartama alatt.

A fogyatékkal élők és képviselőik, 60 ingyenes utazásra jogosultak egy hónapban.

Ugyancsak ebben a kedvezményben részesülnek: a háborús veteránok valamint azok özvegyei, a forradalom hősei, a kommunizmus időszakának politikai üldözöttjei, deportálás elszenvedői, hadifogságot megjártak, valamint azok, akik az 1950-1961 közötti időszakban munkaszolgálatosok voltak. A nyugdíjkorhatárt elérő, nagykárolyi lakcímmel rendelkezők, valamint az önkéntes véradók 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

A kisnyugdíjasok – akiknek a nyugdíjának összege nem haladja meg az 1250 lejt — 50%-os kedvezményben részesülnek, ami 60 utazásra jogosítja fel őket egy hónapban. Az ő bérletük egy hónapra 55 lejbe kerül.
Ugyancsak 50%-os kedvezményben részesülnek az állandó önkéntes véradónak minősülők.

A felsorolt kedvezmények azon személyekre vonatkoznak, akik nagykárolyi lakcímmel rendelkeznek.

A buszjáratok tervezett beindításának időpontja: 2023. november vége, december eleje.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Pünkösdi buszmenetrend Szatmárnémetiben
Az ortodox pünkösd miatt hétfőn, a szombati menetrend szerint járnak a szatmárnémeti buszok. Aznap zárva lesznek a jegyárus bódék mindenütt a városban.
Változik a szombati buszmenetrend
Szatmárnémetiben, június 15-én, 07:00 – 20:00 között, egy köztéri sportrendezvény miatt le lesz zárva a Transilvania sugárút, emiatt a buszok menetrendje is változik.
Változik a buszközlekedés a városnapok miatt
A Transilvania sugárút lezárása miatt péntek reggeltől vasárnap estig más útvonalon jár nyolc szatmárnémeti autóbusz.