×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Párbajtőr: kétszeres bajnok lett Mézinger Márton

2024.01.22 - 10:17
Megosztás:
Párbajtőr: kétszeres bajnok lett Mézinger Márton
(Fotó: SzOVSK)
Mézinger Márton kétszeres bajnok lett a junior korosztályban, miután remekül teljesítettek a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub junior korosztályos párbajtőrvívói Bukarestben, ahonnan összesen két bajnoki címmel és egy bronzéremmel tértek haza.

Az egyéni küzdelemben Mézinger Márton öt győzelemmel és egy vereséggel kezdett a csoportkörben, így a negyedik helyen kvalifikálta magát a főtáblára. Az egyenes kieséses szakaszban megállíthatatlan volt Adrian Szilagyi tanítványa. Többek között két csapattársát is búcsúztatta: előbb a kadet korosztályos bronzérmes Cezar Panast, majd az elődöntőben az első számú kimelet Szabó Szabolcsot. A fináléban Florin Miricát verte (CS Farul Konstanca), 15–11-re.

Nagy Lehel edző tanítványa, Szabó Szabolcs is remek teljesítményt nyújtott. Az elődöntőig veretlen volt, viszont a legjobb négy között Mézinger Márton 13–9-re győzött. Így Szabó Szabolcs bronzérmet szerzett. Cezar Panas a 13. helyen zárt.

Szoros volt

Vasárnap, a bajnokság zárónapján az Anton Cîmpan, Mézinger Márton, Cezar Panas és Szabó Szabolcs alkotta csapat második esélyesként kezdte a küzdelmeket, de megállíthatatlanak voltak. Miután legyőzték CSS1 Konstanca 1 csapatát (eredmény 45–33), egy nagyon szoros viadal következett a CSA Steauával. A fővárosiak tapadtak a szatmáriakra, de a győztes tust az egyéni bajnok, Mézinger Márton vitte be, így az Olimpia VSK nyert 45–44-re.

A döntőben az első számú favorit CS Universitatea Craiova sem tudta megállítani a srácokat, és egy szoros mérkőzés után a fiaink 45–43-ra nyertek, és bajnoki címet szereztek.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Táncsport: húsznál is több érem Kassáról
A június 8. és 9. közötti hétvégén Kassán versenyeztek a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói. Huszonegy érmet hoztak haza a megmérettetésről.
Cselgáncs: aranyérmet szereztek a Balkán-bajnokságra készülők
A szlovákiai Nagymihályon léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái, akik a június közepén a Balkán-bajnokságon kell majd bizonyítsanak.