×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Mi újság?

Megvannak a nyolcadikosok eredményei

2022.06.24 - 10:34
Megosztás:
Megvannak a nyolcadikosok eredményei
Az óvásokat követően június 30-án teszik közzé a végleges eredményeket Forrás: erdely.ma
Június 14-én a román nyelv és irodalom vizsga megírásával kezdődött a nyolcadikosok tudásszintjének felmérése. A román nyelv és irodalom vizsgát a június 16-i matematikavizsga követte, majd június 17-én a kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvből vizsgáztak. Az eredményeket június 23-án, csütörtökön tették közzé, az óvások benyújtásának időszaka pedig ma déli 12 óráig tart.

Mint az országos statisztikákból kiderült: a képességfelmérő vizsgákra beiratkozott nyolcadikosok 82%-a teljesítette sikeresen a megmérettetést, azaz érte el az 5-ös átmenő vagy magasabb jegyet. Ilyen jó eredmény az elmúlt 10 évben nem volt — számolt be erről az edupedu.ro oldal. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségnél ennek nyomán megkeresésünkre elmondták: az előző évekhez képest valóban jobb eredmények születtek Szatmár megyében is. 
A Szatmár megyei eredmények egyébként idén összesítve a következők: 2630 beiratkozott diák közül 2339 diák vett részt a felmérésen. A diákok közül 1925 tanuló ért el 5-ös vagy annál nagyobb átlagot, 5 tanuló pedig 10-es átlaggal zárta vizsgáit, ez 82,3 százalékos átmenési arányt jelent. Román nyelv és irodalomból 1920 szatmári tanuló kapott átmenő vagy annál nagyobb jegyet (82,08%), míg 12 diák 10-esre vizsgázott a tantárgyból. Matematikából 1751 diáknak sikerült átmenő vagy annál nagyobb jegyet szereznie (74,86 százalék), 26 diák kapott 10-est. A kisebbséghez tartozó diákok közül 699-en vizsgáztak sikeresen anyanyelvből, egy diáknak pedig sikerült 10-est írnia — derül ki a tanfelügyelőség lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Az evaluare.edu.ro oldalon megjelent információk szerint a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákjának sikerült anyanyelvből, német nyelvből 10-est írnia.

Járay Zsanett

Egy tízes tanári jegy lett Szatmár megyében
Közzétette kedden a meghatározatlan időre szóló tanári állásokra pályázó pedagógusok elsődleges vizsgajegyeit az oktatási minisztérium, és mint kiderült, az óvások benyújtása és elbírálása előtt Szatmár megyében mindössze egy tanárnak sikerült színtiszta tízes jegyet szereznie. A fővárosban, ahol a legjobbak az arányok, 17 tízes jegy született.
Kezdődik a nyolcadikosok felmérése
A nyolcadikosok egyharmada érzi felkészültnek magát a képességfelmérő vizsgára — Szatmár megyében idén 2630 diák iratkozott be erre a megmérettetésre, ők 20 vizsgaponton adnak számot tudásukról.
Mától íratkozhatnak a nyolcadikosok a képességfelmérő vizsgákra
Hétfőtől, azaz mától június 3-ig jelezhetik a romániai diákok a képességfelmérőkön való részvételi szándékukat — csak Szatmár megyéből több mint 2000 diák jelentkezését várják.
Cookie