×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Megkapják tulajdonlapjaikat a piskoltiak

2021.11.26 - 11:37
Megosztás:
Megkapják tulajdonlapjaikat a piskoltiak
A piskoltiak két évtizedes kálváriája véget érhet, az Altfatter Tamás kormánymegbízott által összehívott regionális találkozón konszenzus született a földterület tulajdonba helyezéséről.

A Szatmár és Bihar Megyei Földosztó Bizottságok közös gyűlését vezette Altfatter Tamás prefektus Érkörtvélyesen, annak érdekében, hogy meg tudják oldani a piskolti lakosok húsz éve fennálló problémáját. A kitűzött cél érdekében Érkörtvélyes Község Polgármesteri Hivatala székhelyén a Szatmár és Bihar megyei, illetve a piskolti és érkörtvélyesi helyi földosztó bizottság tagjai közös munkamegbeszélésen vettek részt. A találkozó központi kérdése egy 190 hektáros terület volt, mely Piskolt község lakosait illeti az 1990/18-as számú törvény értelmében, ám területi-közigazgatási egységként Érkörtvélyeshez tartozik, és még mindig nem állították ki az érintettek számára a tulajdonlapokat. Számos bírósági per volt az ügyben a két érintett területi-közigazgatási egység között, ám eddig nem volt legális konszenzus arra vonatkozóan, hogy kinek kell a tulajdonba helyezést megoldania. Ezt a problémát a Piskolt községbeli lakosok és a helyi földosztó bizottság tagjai is jelezték Altfatter Tamásnak, akik kérték, hogy egy regionális találkozó keretében próbáljanak az érintett felek közös nevezőre jutni annak érdekében, hogy a lakosok megkaphassák tulajdonlapjaikat.
A tanácskozást sikeresnek lehet elkönyvelni, hiszen 2022. január 30-ig a piskolti földosztó bizottság be kell azonosítsa mindazon területeket, melyekre ki kell állítani a tulajdonlapokat, majd ezt követően a két megyei földosztó bizottság érvényesíti vagy érvényeteleníti majd az előterjesztéseket. A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal közleményéből kiderül, hogy a piskolti lakosok, akik ez ügyben érintettek, bízhatnak abban, hogy a lehető legrövidebb időn birtokba vehetik az őket megillető területeket.

 

Szerdától nyit az útlevélosztály
A tervezettnél hamarabb, már szerdától várja az igénylőket az útlevélosztály új székhelyén, az A. I. Cuza és Mircea cel Bătrân (Eötvös és Kossuth Lajos) utca sarkán, a prefektusi hivatal új épületében (bejárat az A. I. Cuza utcáról).
Beszakadt az új központi szökőkút
Sajnálatos incidens történt szombaton délelőtt Szatmárnémeti új központjában. A prefektusi hivatal költöztetésébe segítő haszonjármű ráhajtott a szökőkútra, amely beszakadt alatta.
Kezdődik a prefektúra költözése
A prefektusi hivatal irodáinak és az alárendeltségébe tartozó közhivatalok új épületbe történő átköltöztetése január 25. és 28. között zajlik. Jövő héten nem lehet majd ügyintézni.
Cookie