×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Megkapják tulajdonlapjaikat a piskoltiak

2021.11.26 - 11:37
Megosztás:
Megkapják tulajdonlapjaikat a piskoltiak
A piskoltiak két évtizedes kálváriája véget érhet, az Altfatter Tamás kormánymegbízott által összehívott regionális találkozón konszenzus született a földterület tulajdonba helyezéséről.

A Szatmár és Bihar Megyei Földosztó Bizottságok közös gyűlését vezette Altfatter Tamás prefektus Érkörtvélyesen, annak érdekében, hogy meg tudják oldani a piskolti lakosok húsz éve fennálló problémáját. A kitűzött cél érdekében Érkörtvélyes Község Polgármesteri Hivatala székhelyén a Szatmár és Bihar megyei, illetve a piskolti és érkörtvélyesi helyi földosztó bizottság tagjai közös munkamegbeszélésen vettek részt. A találkozó központi kérdése egy 190 hektáros terület volt, mely Piskolt község lakosait illeti az 1990/18-as számú törvény értelmében, ám területi-közigazgatási egységként Érkörtvélyeshez tartozik, és még mindig nem állították ki az érintettek számára a tulajdonlapokat. Számos bírósági per volt az ügyben a két érintett területi-közigazgatási egység között, ám eddig nem volt legális konszenzus arra vonatkozóan, hogy kinek kell a tulajdonba helyezést megoldania. Ezt a problémát a Piskolt községbeli lakosok és a helyi földosztó bizottság tagjai is jelezték Altfatter Tamásnak, akik kérték, hogy egy regionális találkozó keretében próbáljanak az érintett felek közös nevezőre jutni annak érdekében, hogy a lakosok megkaphassák tulajdonlapjaikat.
A tanácskozást sikeresnek lehet elkönyvelni, hiszen 2022. január 30-ig a piskolti földosztó bizottság be kell azonosítsa mindazon területeket, melyekre ki kell állítani a tulajdonlapokat, majd ezt követően a két megyei földosztó bizottság érvényesíti vagy érvényeteleníti majd az előterjesztéseket. A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal közleményéből kiderül, hogy a piskolti lakosok, akik ez ügyben érintettek, bízhatnak abban, hogy a lehető legrövidebb időn birtokba vehetik az őket megillető területeket.

 

Kezdődik a prefektúra költözése
A prefektusi hivatal irodáinak és az alárendeltségébe tartozó közhivatalok új épületbe történő átköltöztetése január 25. és 28. között zajlik. Jövő héten nem lehet majd ügyintézni.
A költözés idején nem lesz ügyfélfogadás
A prefektusi hivatal irodáinak és az alárendeltségébe tartozó közhivatalok egy részének új épületbe történő átköltöztetése optimális esetben jövő februárban lesz esedékes, tudtuk meg Altfatter Tamás kormánymegbízottól. Egy hétig ügyintézni sem lehet majd.
Februártól vehetik használatba
Decemberben esedékes a prefektusi hivatal új székhelyének műszaki átadása, s ezt követően a gépjárműbejegyzési és jogosítványkibocsátó hivatal, valamint az útlevélosztály is átköltözhet.
Cookie