×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Megbecsülést az ápolóknak!

2020.05.09 - 09:00
Megosztás:
Megbecsülést az ápolóknak!
A nők és férfiak esélyegyenlőségének napján, május 8-án az Esélyegyenlőségi Ügynökség (ANES) a nemek szerinti diszkriminációra, erőszakra hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy törekedni kell a nők és férfiak közötti egyenlőség előmozdítására — küldte tovább az üzenetet lapunknak a Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynöksége (AJPIS).

Az ügynökség online felületén elindította a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés — beleértve a nemi erőszakot — megelőzésének és leküzdésének az intézkedési tervét, ugyanakkor kiemelte azokat a nőket, akik a COVID-19 betegség felszámolásának frontvonalában küzdenek.

Az ANES országos kampánya keretében, mely a „Látlak, tisztellek téged, együtt cselekszünk!” elnevezést viseli, az a célja, hogy bemutassa a nők által a frontvonalban végzett tevékenységeket a COVID-19-világjárvánnyal összefüggésben, az egészségügy, a közrend, a védelem és az oktatás területén.

A kampány egyik tevékenysége az orvosi és szociális ápolási egységek segédszemélyzete által végzett munka bemutatása. Azokat az ápolókat és gondozókat emelik ki, akik az egészségügyi intézmények higiéniájáról gondoskodnak, az ott zajló tevékenységekhez szükséges feltételek előkészítését, a kórházi betegek ápolását és az elhunytak gondozását végzik.

Céljuk, hogy csökkentsék a társadalmi szakadékot a különböző alkalmazotti kategóriák esetében. A kampányban ismert közéleti személyiségek is részt vesznek, tiszteletüket és elismerésüket fejezik ki az említett kategóriákban dolgozóknak, rövid üzenetekben bátorítják őket — tájékoztattak.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie