×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Belföld

Egyre több közintézmény tüntet!

2023.11.15 - 14:59
Megosztás:
Egyre több közintézmény tüntet!
Felvétel egészségügyi alkalmazottak egy korábbi tüntetéséről. (Fotó: Sanitas Szakszervezet)
Az egészségbiztosító pénztár dolgozói tiltakozása kedden véget ért. Szerdán a gyógyszerészek elégedetlenkedtek az agyonszabályozás miatt és tüntetni készülnek a közegészségügyi igazgatóságokon dolgozók.

Igazi tiltakozás-hullám indult az országban, a szerdai, két órás, bukaresti gyógyszerész-tüntetést nagy eséllyel közegészségügyi (DSP) dolgozók tiltakozó akciója kíséri.
A székház elé vonultak a szatmárnémeti DSP alkalmazottai is, spotnán munkabeszüntetést tartottak, mert keveslik a fizetést.

Szintén az Agerpres hírügynökség értesülése, hogy az ország több megyéjében tüntettek szerdán a nyugdíjpénztári dolgozók, tiltakozásba kezdtek a munkaerő-foglalkoztatásban dolgozók és a szociális kifizetési ügynökség alkalmazottai is.
Mindenütt az a baj, hogy alacsonyak a bérek és kevés az ember, túl nagy a teher a munkaközösségen.

A gyógyszerész-szakszervezet a bérköveteléseken túl felrótta az egészségügyi tárcának, hogy bár a terület „agyonszabályozott”, semmiféle támogatásban nem részesült az elmúlt években, a gyógyszerek árrésén 2009-től nem módosítottak, az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek árát megkésve törleszti az egészségbiztosítási pénztár, az új adóügyi intézkedések még nagyobb terhet rónak a patikákra, a gyógyszerészek alacsony bért kapnak.

Hírszerkesztő

 

Most az egészségügyi minisztériumban tüntetnek
Tiltakozó akciót tart az egészségügyi minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, a bérezési elvek megsértésére.
A nyugdíjak folyósításának beszüntetésével fenyegetőznek
A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár dolgozói ma is csatlakoztak országos kollégáikhoz, akik immár 11. napja tüntetnek, azért, mert elégedetlenek a rendszer méltánytalanságaival. komolyabb demonstrációra is el vannak szánva a szatmáriak is.
Elégedetlenek a béreikkel, nem fogadják az ügyfeleket
Határozatlan időre szóló tiltakozásba kezdtek az egészségbiztosítási pénztárak alkalmazottai. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) székhelyét sem érdemes ügyintézésért felkeresni, amíg a sztrájk tart, nem állnak szóba a lakosokkal.