×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Lelkigyakorlat otthon, egyénileg, de közösségben

2020.06.25 - 14:17
Megosztás:
Lelkigyakorlat otthon, egyénileg, de közösségben
Az interneten lehet majd csatlakozni a Világiak Irodája által szervezett lelkigyakorlathoz, amelyen közös imára és személyes beszélgetésekre is lehetőség nyílik.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája Kujbus Márta referens szervezésével szemlélődő lelkigyakorlatra hívja az érdeklődőket július 1–5. között. A lelkigyakorlat kísérője Pakot Géza SJ, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa lesz. A jelentkezők a járvány miatti korlátozások okán otthonról csatlakozhatnak majd, virtuális térben kapcsolódva a közösséghez. Fizikai térben tehát nem lesznek egymáshoz közel a résztvevők, lelkiekben azonban igen — üzenik a szervezők. Naponta írásban kapják a lelkigyakorlathoz tartozó impulzusokat, és mind egy adott időben végzik szemlélődő imájukat — két egységben délelőtt és két egységben délután. A lelkigyakorlathoz tartozik továbbá a nap déli és esti áttekintése, valamint a kísérővel történő személyes beszélgetés a lelkigyakorlat folyamatáról.

A jelentkezni vágyókat kérik, a 0261.715.011-es telefonszámot tárcsázzák. A telefonbeszélgetés során további információkat kaphatnak a lelkigyakorlatról.

Ruhagyűjtést szerveztek Gencsen a rászorulóknak
Az Együtt a jó dolgokért – Together For Good Things Egyesület ruhagyűjtési akciót szervezett az elmúlt hét végén a rászorulók megsegítése érdekében. A gyűjtés hatalmas sikert aratott.
Beköltözött saját otthonába
Ana-Maria Osvath hétvégén kiköltözött a szatmárnémeti hajléktalanszállóról abba az ingatlanba, amelyet mostantól otthonnak nevezhet.
Közösséggé formálódott baráti társaság
Közel ötven lelkes fiatal vett részt Szentegyházán az idei Egyházmegyei Ifjúsági Táborban, ahol Isten jelenlétét keresték a természetben, felebarátaikban és az eucharisztiában.
Cookie