×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Kulisszák mögött - kortárs írók, magyar kulturális plakátok

2024.01.17 - 12:04
Megosztás:
Kulisszák mögött - kortárs írók, magyar kulturális plakátok
A Szatmár Megyei Könyvtárban is megünneplik a magyar kultúra napját: pénteken délután érdekes plakátkiállítás nyílik, valamint bemutatják a Buda & Pest című történelmi regényt. A könyv szerzőivel is beszélgethetnek az irodalom- és történelemkedvelők.

Január 19-én 16 órai kezdettel a Szatmár Megyei Könyvtárban, a magyar kultúra napja alkalmából, ebben az éven, a Szatmár Megyei Könyvtárral együttműködve, Magyar kulturális plakátok térben és időben – Válogatás a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből címmel nyílik kiállítás. A kiállítás kurátora Drăgan Traian történész, szakmúzeológus.

Az érdekes tárlat megnyitója után pedig a Buda & Pest - egy város zivataros századaiból című, tizenhat történelmiregény-író által közösen írt, sokszínű, mégis egységes történetet feldolgozó, monumentális regényt mutatják be, melyen két szerző, Gál Vilmos és Fábián Janka is részt vesz. A szerzőkkel Elek György, a Szamos főszerkesztője beszélget.

A kortárs szerzőktől a közönség is kérdezhet, kérésre pedig természetesen dedikálnak is.

A szervezők várnak minden érdeklődőt a jeles alkalomból megrendezett eseményre, pénteken délután 4 órától a megyei könyvtárba, a Iuliu Maniu utca 2. szám alatti székhelyen. A belépés ingyenes.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Boros Ernő könyvbemutató lesz pénteken
Boros Ernő Kannibália kannibáltalanítása című könyvének bemutatója május 17-én pénteken lesz, délután hattól, a Károlyi kastélyban.
Az én kokárdám - bemutatták Gellért Ágnes verseskötetét
A szatmárnémeti Barátság Nyugdíjas Klub szervezésében mutatták be január 16-án, kedden 11 órától Gellért Ágnes Az én kokárdám című verseskötetét.
Kulisszák mögött
Négy izgalmas, érdekes kötettel és három rangos kortárs szerzővel találkozhatnak az érdeklődők pénteken délután a Szatmár Megyei Könyvtár multimédia-termében, ahol beleshetnek a regény– és versírás kulisszái mögé.