×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Az én kokárdám - bemutatták Gellért Ágnes verseskötetét

2024.01.16 - 14:47
Megosztás:
Az én kokárdám - bemutatták Gellért Ágnes verseskötetét
A szatmárnémeti Barátság Nyugdíjas Klub szervezésében mutatták be január 16-án, kedden 11 órától Gellért Ágnes Az én kokárdám című verseskötetét.

A könyvbemutatón jelen volt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, aki gratulált az első kötetes szerzőnek. Hangsúlyozta, hogy nem csak ennek a kiadványnak a költségeit támogatja az RMDSZ szatmárnémeti szervezete, hanem minden olyan tevékenységet, amely a közösségünk megerősítéséhez járul hozzá. 

„Ezek a kulturális programok színt visznek az életünkbe, olyan alkalmak, amelyek nem csak lelki feltöltődést nyújtanak, de a közösségünk megerősítéséhez is hozzájárulnak. Lélekemelő, hogy itt lehetek Gellért Ágnes könyvének a bemutatóján, önökkel együtt én is ismerem már a verseit a különböző egyházi rendezvényekről. Sőt, büszkén mondhatom, hogy édesapját, Gellért Sanyi bácsit is személyesen ismerhettem. Ő írta 1941-ben, Mikolában, hogy: „Nagy vihar jöttekor/ – bármi legyen bére –/ valakinek állni kell/a tornácküszöbére.” Márpedig idén olyan kihívások előtt állunk, amikor közösségünk erejét többször is bizonyítanunk kell”.

A szerzőnek gratulált a Turos Lóránd szenátor, a kötetet Sándor Erzsébet nyugalmazott magyartanár mutatta be. Minden jelenlévő egy-egy tiszteletpéldányt kapott, a szerző kérésre dedikálta a kötetet. 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

gellert-agi-konyvbemutato-2.jpg

gellert-agi-konyvbemutato.jpg

gellert-agi-konyvbemutato-3.jpg

Közlemény

„Fordítsuk javunkra a magyar ET-s elnökséget!”
Nem elhanyagolható téttel bír a vasárnapi öt szavazólapos voksoláson az Európai Parlamenti képviselők megválasztása. Júliustól Magyarország lesz az Európai Tanács soros elnöke, de odahatni azután is fontos lesz.
Turos Lóránd: Adrian Cozma a magyarokat nem, csak a pénzüket szereti
"Semmiképpen sem szeretnénk konfliktusokat, megosztottságot előidézni, hogy olyan árkok alakuljanak ki a helyi közösségben, amit a választások után nehéz lenne betemetni." – mondta az interjúban Turos Lóránd szenátor.
Lázár János: Amilyen a gazda, olyan a város, olyan a megye!
Van összefüggés Európa Parlamenti képviselő, miniszter, polgármester és megyei tanácselnök között, vannak olyan közös pontok, ahol akkor van eredmény, ha van együttműködés.