×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Kötelezővé teszik a maszkviselést Bukarestben az óváros sétálóutcáin, buszmegállókban, piacokon

2020.08.03 - 19:04
Megosztás:
Kötelezővé teszik a maszkviselést Bukarestben az óváros sétálóutcáin, buszmegállókban, piacokon
Kötelező lesz a maszkviselés Bukarestben az óváros sétálóutcáin, valamint a piacokon és a buszmegállókban, vonatállomásokon is - döntötte el hétfőn a főváros vészhelyzeti bizottsága.

A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Mariana Stancu-Ţipişcă szerint a határozat értelmében egész nap folyamán kötelező lesz a védőmaszk viselése az óváros sétálóutcáin, a piacokon, vásárokon, továbbá a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a vonatállomásokon, buszpályaudvarokon és taxiállomásoknál.

Döntés született arról is, hogy a különféle események, előadások szervezőinek kötelességük védőmaszkokat biztosítani a résztvevőknek, akiknek kötelező módon viselniük kell ezeket az esemény/előadás egész ideje alatt.

A döntést egyöntetűen megszavazták a bizottság tagjai - mondta még a szóvivő.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie