×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Kormánytámogatás az árvízkárok helyreállítására

2021.07.22 - 10:38
Megosztás:
Kormánytámogatás az árvízkárok helyreállítására
Fotó: ISU Satu Mare
A kormány szerdai ülésén 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá az áradások és földcsuszamlások által sújtott 17 megye számára.

A pénzt 243 település 1085 létesítményének helyreállítására fordítják, az összegből az árvíz vagy földcsuszamlás által tönkretett helyi és megyei utakat, hidakat, gátakat javítják meg a következő megyékben: Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Szatmár, Vâlcea és Vrancea.

Cseke Attila fejlesztési miniszter tájékoztatása szerint Szatmár megyében Krasznabélteken és Bogdándon végeznek útjavítást, Nagyszokondon és Alsószoporon pedig a víztisztító és vízellátó rendszert javítják. E.A.

További erdélyi folyószakaszokon rendeltek el árvízvédelmi készültséget
Öt erdélyi folyóra adtak ki hétfő este elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriasztást a hidrológusok.
Elsőfokú árvízriasztás van érvényben Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megyei folyószakaszokon
Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megye folyóira.
Kártérítést kapnak az államtól
Szatmár megyében 49 lakos 103 500 lej összértékű támogatást kap a központi hatóságtól a májusi áradások nyomán, míg az érintett önkormányzatok 8 623 000 lej kormánytámogatásban részesülnek.
Cookie