×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Kifütyülték a forradalmárok az AUR vezetőjét a temesvári megemlékezésen

2020.12.17 - 08:47
Megosztás:
Kifütyülték a forradalmárok az AUR vezetőjét a temesvári megemlékezésen
Kifütyülték a forradalmárok a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) vezetőjét, George Simiont szerda este a temesvári Győzelem téren, ahol az 1989-es forradalom 31. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést.

Amikor az AUR politikusa felszólalt a téren, hogy köszönetet mondjon a támogatásért a helyszínre összegyűlt szavazóinak, a forradalmárok kifütyülték, és a megemlékezésen való jelenléte miatti nemtetszésüknek adtak hangot. Végül a csendőrök közbelépésére volt szükség, hogy elejét vegyék a két tábor közötti incidenseknek.

Később George Simion néhány AUR-szimpatizáns kíséretében az ortodox katedrális elé vonult, és gyertyát gyújtott ennek lépcsőin.

Temesváron az önkormányzat és a forradalmárok helyi szervezetei rendezvénysorozattal emlékeznek az 1989-es temesvári eseményekre december 16-a és 22-e között.

Szerdán a Temesvár Társaság elnöke, Florian Răzvan-Mihalcea felszólította az AUR társelnökét, George Simiont, hogy alakulata határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik - állítja a szervezet - részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben.

Florian Răzvan-Mihalcea közleményében leszögezte, tiltakoznak az ellen, hogy a két frissen megválasztott törvényhozó részt vegyen a forradalomra való megemlékezésnek szentelt temesvári eseményen. Hozzátette, Temesvárra érkezése előtt George Simionnak az AUR elnökeként és az alakulat jelöltlistájának összeállítójaként mindenképpen el kell határolódnia ettől a két személytől, és haladéktalanul kérnie kellene a parlamentből való lemondásukat. E két személy lemondásának hiányában George Simion nem csatlakozhat a temesvári megemlékezésekhez - nyomatékosította.

Erre reagálva Simion kifejtette, az AUR illetékes testületei "komolyan megvizsgálják" a Francisc Tobával kapcsolatos vádakat, majd hozzátette, ő maga el fog menni Temesvárra, hogy "az igazi forradalmárok" körében lehessen ezekben a napokban.

AGERPRES

Fotó: tion.ro

Az AUR ellenzi az egészségügyi alkalmazottak kötelezését az oltásra
A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elítélte pénteken a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által kezdeményezett törvénytervezetet, amely előírná az egészségügyi dolgozóknak, hogy oltottsági igazolvány hiányában kötelesek legyenek saját költségükön elvégzett negatív Covid-tesztet felmutatni.
Simion (AUR): Cioloş mögött nem áll parlamenti többség
Az AUR társelnöke, George Simion szerint Dacian Cioloş kormányalakítási megbízatása "egy politikai játszma" része, az USR elnöke ugyanis nem tud többséget kialakítani maga körül.
Simion (AUR): Cîţu már nem miniszterelnök, és azt akarjuk, hogy ügyvivő kormányfő se maradjon
Florin Cîţu már nem miniszterelnök, és ügyvivő kormányfőnek sem kellene maradnia - nyilatkozta a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke, George Simion, miután a parlament megszavazta a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.
Cookie